Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πτωχευτικός κώδικας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: ”Στο σφυρί” ακόμη και πρώτες κατοικίες

Πτωχευτικός κώδικας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: ”Στο σφυρί” ακόμη και πρώτες κατοικίες

Πτωχευτικός κώδικας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου:  Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σχολίασε τον νέο νόμο, τονίζοντας τις δυσκολίες και τις συνέπειες που θα επιφέρει.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τόνισε, σε δηλώσεις σχετικές με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, πως «για ακόμα μία φορά οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίστηκαν ως πολίτες β΄ κατηγορίας», ενώ υπογράμμισε τις συνέπειες που αναμένονται με την εφαρμογή του.

Πτωχευτικός κώδικας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: ”Στο σφυρί” ακόμη και πρώτες κατοικίες

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χατζηθεοδοσίου, η κυβέρνηση αγνόησε τις παρατηρήσεις των φορέων και των ανθρώπων που γνωρίζουν τις συνθήκες της οικονομίας, ενώ υποστήριξε πως η προστάτευσε τα συμφέροντα των τραπεζών και όχι των μικρομεσαίων: «Ειδικά για όσους – στην προσπάθειά τους να διασώσουν την επιχείρησή τους τα χρόνια της οικονομικής κρίσης- έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους για να εξασφαλίσουν ένα δάνειο, η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη, καθώς θα δούμε να «βγαίνουν στο σφυρί» ακόμα και πρώτες κατοικίες. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν πλέον τον τελευταίο λόγο και εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα δούμε τις αρνητικές συνέπειες του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν με κόπο, να αλλάζουν χέρια με χαρακτηριστική ευκολία».

Λάβρος ο Κυριάκος Βελόπουλος στην Βουλή για τον Πτωχευτικό

Μάλιστα, σχολίασε ακόμα πως: «Τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και η δύσκολη θέση του επιχειρηματικού κόσμου δεν αναφέρθηκαν ούτε καν στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, καθώς τα κόμματα αρκέστηκαν σε αλληλοκατηγορίες και επίρριψη ευθυνών για το πως φτάσαμε να μην προστατεύεται η πρώτη κατοικία». 

Πτωχευτικός κώδικας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: ”Στο σφυρί” ακόμη και πρώτες κατοικίες

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εξήγησε πως το Επιμελητήριο δε σκοπεύει να μπει «σε μικροπολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων», και δήλωσε πως: «Μένουμε στην ουσία. Και αυτή είναι ότι με την ψήφιση του νέου Πτωχευτικού, πολλοί δανειολήπτες είναι στον «αέρα». Η αιτιολογία ότι ο πραγματικός στόχος είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, κατά τη γνώμη μου δεν ισχύει. Η Πολιτεία έχει στη διάθεση της πάρα πολλούς ελεγκτικούς μηχανισμούς για να εντοπίσει όσους με δόλο πτώχευσαν και να πράξει αναλόγως, όπως και την υποχρέωση να στηρίξει αυτούς που έφτασαν σε αυτό το σημείο επειδή επλήγησαν από την πολύχρονη οικονομική κρίση και από τις συνέπειες της πανδημίας».

Επιπροσθέτως, τόνισε την διαχρονική και ξεκάθαρη θέση του Επιμελητηρίου, ενώ, παράλληλα, υποστήριξε πως η κυβέρνηση οφείλει να λάβει πραγματικά μέτρα στήριξης:

«Κάθε επιχείρηση που σώζεται από κλείσιμο, μόνο οφέλη μπορεί να δώσει στην οικονομία και την απασχόληση. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει πραγματικά μέτρα στήριξης του επιχειρείν και όχι να προσπαθεί με ημίμετρα να δείχνει το ενδιαφέρον της για τους μικρομεσαίους. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει με κλειστές τις επιχειρήσεις και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη διάσωση όσων περισσότερων είναι εφικτό».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares