Δευτέρα , 28 Σεπτεμβρίου 2020

Πτήσεις «φάντασμα»: Γιατί αν και άδεια, ο ουρανός είναι γεμάτος αεροπλάνα…

Πτήσεις «φάντασμα»: Γιατί αν και άδεια, ο ουρανός είναι γεμάτος αεροπλάνα...

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσεις τις αεροπορικές εταιρείες σε όλο το κόσμο, ωστόσο αυτές δεν σταματούν τα ταξίδια τους και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για αυτό…

Μπορεί σε όλο τον κόσμο να υπάρχει έλλειψη σε βασικά αγαθά, όπως το χαρτί υγείας, τα μακαρόνια και άλλα, ωστόσο υπάρχουν άπλετα αεροπορικά εισιτήρια αν θέλει κάποιος. Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με hastag όπως το #emptyplane και το #emptyflight καθώς πολίτες που τυχαίνει να ταξιδέψουν είναι είτε μόνοι τους σε ένα ολόκληρο αεροπλάνο, είτε με την… παρέα ελάχιστων ακόμα.

Αυτό είναι φυσικά μια ακόμα επίδραση του κορωνοϊού στον κόσμο με τους ανθρώπους παγκοσμίως να αποφεύγουν τα ταξίδια σε όλους τους προορισμούς είτε έχουν, είτε δεν έχουν κρούσματα κορωνοϊού. Τα αεροδρόμια είναι άλλωστε… επικίνδυνα καθώς περνούν χιλιάδες κόσμου καθημερινά.

Ετσι, όπως σημειώνει το cnn.com δημιουργούνται πτήσεις «φαντάσματα» με αεροσκάφη δίχως επιβάτες, είτε με ελάχιστους επιβάτες οι οποίοι ταξιδεύουν μόνο για σοβαρούς λόγους. Αυτό συνέβαινε πριν ακόμα διακοπούν οι αεροπορικές συνδέσεις ανάμεσα σε αρκετές χώρες.

Το παράδοξο, όμως είναι το γεγονός πως οι πτήσεις της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες εξαιτίας των αμοιβών του πληρώματος, αλλά και των καυσίμων. Το περιβάλλον επηρεάζεται επίσης από αυτό. Αυτό έχει να κάνει με ένα «παιχνίδι» στο οποίο συμμετάσχουν οι αεροπορικές εταιρείες που πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη θέση στα αεροδρόμια του κόσμου. Κάτι που είναι προγραμματισμένο εδώ και αρκετό καιρό και κάνει τις αεροπορικές να μην μπορούν να σταματήσουν τα ταξίδια τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares