Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Πτήση Emirates: Το παρασκήνιο του θρίλερ – Όλα άρχισαν από ένα… email

Emirates: Πώς κινητοποιήθηκαν οι Αρχές μετά από σήμα των Αμερικανικών υπηρεσιών για την παρουσία ύποπτου για τρομοκρατική ενέργεια σε πτήση που θα αναχωρούσε από την Αθήνα. Στο… σπίτι του εντοπίστηκε ο 35χρονος τον οποίο κατονόμασε ως επίδοξο τρομοκράτη το email που έφτασε στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης (11/11) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και στον αέρα σε πτήση της Emirates, καθώς στήθηκε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό ατόμου ύποπτου για τρομοκρατία. Οι επιβάτες τόσο της πτήσης που είχε απογειωθεί και επέστρεψε άμεσα στην Αθήνα όσο και αυτής που καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο στα Σπάτα, έζησαν στιγμές αγωνίας και τρόμου, μέχρι να απομακρυνθούν από το σημείο και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Εν τέλει, για την υπόθεση έγινε μια προσαγωγή ενός 35χρονου άνδρα, τουρκικής υπηκοότητας, όχι όμως εντός του αεροσκάφους ή του αεροδρομίου αλλά σε περιοχή της Αθήνας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία πίσω από το «θρίλερ» στην πτήση της Emirates. Όλα άρχισαν από ένα email, το οποίο είχε αποστολέα έναν άνθρωπο από το περιβάλλον του 35χρονου και παραλήπτη την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το email που πήγε στην Αμερικανική πρεσβεία ανέφερε πως έπρεπε να προσεχθεί το συγκεκριμένο άτομο, γιατί θα έκανε τρομοκρατική ενέργεια. Αρχικά, το email αυτό δεν αξιολογήθηκε σαν σοβαρή πληροφορία από τις Αρχές, καθώς δεν ήταν προϊόν κάποιας έρευνας αλλά αναφέρθηκε από ένα άτομο του περιβάλλοντος του ανθρώπου που κατηγορούσε.

Παρόλα αυτά, οι Αρχές κινητοποιήθηκαν για να εντοπίσουν τον 35χρονο ο οποίος τελικά βρέθηκε στο σπίτι του. Ο άνδρας προσήχθη, εξετάστηκε και από τη στιγμή που δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του, έχει αφεθεί ελεύθερος…

 

newsbomb.gr

 

Shares