Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Ψήφισαν και τα… δέντρα με την επιστολική ψήφο; «Βγάζουν μάτια» περίεργες Υπεύθυνες Δηλώσεις που υπέβαλαν ηλικιωμένοι

 

Περίεργες μεθοδεύσεις διαπίστωσαν δικαστικοί αντιπρόσωποι που συμμετείχαν στη διαδικασία καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Δεν είναι διόλου τυχαίο πως μέχρι τις 11 χθες το βράδυ δεν είχε βγει κανένα αποτέλεσμα, καθώς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων.

Το πρόβλημα ήταν πολύ αισθητό σε ηλικιωμένους γεννημένους από το 1932 μέχρι το 1940. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι Υπεύθυνες Δηλώσεις που υπέγραφαν, “έβγαζαν μάτια”. Ήταν άψογες, γεγονός που δημιουργεί ποικίλα ερωτήματα ως προς το πως καταρτίστηκαν με βάση την ηλικία τους. Εκτός και αν ψήφισαν και τα… δέντρα, όπως στη δεκαετία του ‘60…Οι απορίες είναι εύλογες, καθώς τα αποτελέσματα της επιστολικής ψήφου δεν είναι ανάλογα με αυτά όσων ψήφισαν αυτοπροσώπως στις κάλπες.

Κατά διαβολική σύμπτωση η Νέα Δημοκρατία έλαβε μέσω της επιστολικής ψήφου ποσοστό 41%, δηλαδή όσο και στις εθνικές εκλογές, παρά το γεγονός ότι έλαβε μόλις το 28% όσων ψήφισαν αυτοπροσώπως στην κάλπη.

Στα αξιοπερίεργα η «σφαγή» κομμάτων όπως η Ελληνική Λύση, που ενώ στην κάλπη συγκεκριμένων περιοχών κατέγραφε διψήφιο ποσοστό, στην επιστολική της ίδιας περιοχής, έπαιρνε 2 με 3%!

Τα αξιοπερίεργα της επιστολικής ψήφου διαπίστωσαν και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας με ανακοίνωση του κόμματος πως ήταν χιλιάδες οι φάκελοι επιστροφής επιστολικής ψήφου που δεν περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, (υπεύθυνη δήλωση/ στοιχεία ταυτότητας), με αποτέλεσμα να μην καταμετρηθούν κατά τη διαλογή.

Shares