Κυριακή , 11 Ιουνίου 2023
Τελευταία Νέα

Ψεκάστε, τρίψτε, αδυνατίστε!

Όσοι θέλουν να αδυνατίσουν καλό θα ήταν να πιάσουν το σφουγγάρι και να αρχίζουν τη λάντζα, με βάση τα συμπεράσματα νέας έρευνας. Ακόμη καλύτερα αν το ρίξουν στο τρίψιμο για να κάνουν τις επιφάνειες να γυαλίσουν από καθαριότητα!

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Αυτό διότι έρευνα που έγινε για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρίας καθαρισμού Homeaglow έδειξε ότι κατά το καθάρισμα της κουζίνας ο ανθρώπινος οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες από τον χορό ή μια βόλτα με το ποδήλατο για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι ειδικοί εφοδίασαν 10 καθαριστές και καθαρίστριες με Fitbit που κατέγραφαν την κατανάλωση θερμίδων. Επειτα από 50 λεπτά καθαριότητας στις κουζίνες πέντε σπιτιών διαπιστώθηκε ότι ο καθένας από τους συμμετέχοντες στην έρευνα είχε καταναλώσει 276 θερμίδες κατά μέσο όρο. Η δουλειά που καίει τις πιο πολλές θερμίδες στην κουζίνα αποδείχτηκε ότι είναι το τρίψιμο των επιφανειών για να φύγουν οι λεκέδες, ιδιαίτερα τα καμένα υλικά γύρω από τα μάτια της κουζίνας και στο εσωτερικό του φούρνου.

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο χορός καίει κατά μέσο όρο 219 θερμίδες σε 50 λεπτά και το ποδήλατο 243. Η έρευνα έδειξε ότι το καθάρισμα και άλλων δωματίων «καταναλώνει» πολλές θερμίδες, αν και λιγότερες από τις παραπάνω. Ειδικότερα υπολογίστηκε ότι το καθάρισμα της τουαλέτας καίει 173 θερμίδες, ενώ της κρεβατοκάμαρας 154.

Πηγή: newsbreak

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares