Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Ψευτογιατρός: Πριν 13 χρόνια η πρώτη καταγγελία από άτομο το οποίο έχει απεβιώσει

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό από τα Καλύβια που εκμεταλλευόταν τον ανθρώπινο πόνο πουλώντας, έναντι αμοιβής, ψεύτικες ελπίδες σε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ένα από τα θύματά του που πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή, είχε καταγγείλει την εγκληματική του δράση του ψευτογιατρού από το 2010 στον Συνήγορο του Πολίτη σύμφωνα με το Open.

Του είχε διακόψει τη θεραπεία και η κατάστασή του είχε χειροτερέψει, αλλά δεν προχώρησε το θέμα. «Δεν τον ενδιέφερε να κάνει κάτι άλλο μετά την παράλυση που έβλεπε ολοκληρωτικά. Από την καταγγελία δεν έγινε τίποτα», ανέφερε συγγενής θύματος σχετικά με τη συγκεκριμένη καταγγελία.

Ο 66χρονος ψευτογιατρός, πάντως, είχε φτάσει στο σημείο να υπόσχεται θεραπεία και σε ασθενείς με καρκίνο.

Θέμα χρόνου πρέπει να θεωρείται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τόσο για τον 66χρονο όσο και για τον 72χρονο Γερμανό συνεργό του.

 

Ένα από τα θύματα του ψευτογιατρού μίλησε στον Open και είπε ότι ο 66χρονος έδειχνε στο θύμα βίντεο με ένα παιδάκι για να του αποδείξει ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια. Του επισήμανε μάλιστα ότι ο Γερμανός συνεργάτης του εξειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα.

Οπως είπε έκανε ταξίδι στη Γερμανία όπου χρειάστηκε να ξοδέψει συνολικά 5.000 ευρώ και στη συνέχεια μετέβη σε μία κανονική κλινική στην Στουτγκάρδη όπου έκανε όπως λέει πραγματικές εξετάσεις οι οποίες δεν γίνονται στην Ελλάδα και τις πλήρωσε από την τσέπη του. Εκεί γνώρισε και τον Γερμανό συνεργάτη του και του παρουσίασαν όλη τη θεραπεία προκειμένου να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας του.

Σύμφωνα με όσα είπε και ο ίδιος, ο οποίος είναι και αθλητής τα όσα του παρουσίασαν ήταν άκρως πειστικά. «Ήμουν σε μία περίοδο της ζωής μου που ήθελα να αποδεχθώ το πρόβλημα και παρά την όλη κατάσταση που βρισκόμουν ξαναγεννήθηκε ένα όνειρο ότι μπορεί να τα καταφέρω, να ξαναπερπατήσω, να ξανατρέξω και να μην είμαι αθλητής παραολυμπιακών αθλημάτων».

Στα όσα είπε ανέφερε ότι ο ψευτογιατρός τον παρακολουθούσε για λίγους μήνες μέχρι που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. «Τον άνθρωπο αυτό τον γνώρισα μέσω ενός φίλου μου, αθλητή που του εξήγησε για τη δουλειά του».

Να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες Αρχές εκτιμούν πως μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων του φυσικοθεραπευτή, ενδεχομένως να υπάρξουν και νέες καταγγελίες σε βάρος του.

 

newsIT.gr

Shares