Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ψευτογιατρός: Καμία καταγγελία στον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών για τη δράση του 66χρονου

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για την δράση του νέου ψευτογιατρού και κάθε μέρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία σχετικά με το πώς εξαπατούσε ασθενείς. Ο 66χρονος Έλληνας φυσικοθεραπευτής δεν δίσταζε μάλιστα να υπόσχεται «πρωτοποριακές» θεραπείες με βλαστοκύτταρα σε ανθρώπους που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας, με πέντε από αυτούς τους ασθενείς να έχουν καταλήξει.

Η δράση του ψευτογιατρού μετρά τουλάχιστον 15 χρόνια εξαπατώντας ασθενείς με μοναδικό σκοπό το οικονομικό όφελος, αδιαφορώντας για την κατάσταση της υγείας τους. Ο 66χρονος φυσικοθεραπευτής δήλωνε νευρολόγος, αθλίατρος, και δεν δίσταζε να δίνει ακόμα και ενέσιμες θεραπείες.

Μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του ψευτογιατρού. Πρόκειται για τον Δ. Τ, ετών 66, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο κατά συρροή, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για απάτη κατ’ εξακολούθηση, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Με σπίτι «φρούριο» ο 66χρονος ψευτογιατρός – «Δίνει την εντύπωση ότι φοβάται» λέει ένα από τα θύματα του

Μέχρι στιγμής σε βάρος του υπάρχουν 15 καταγγελίες και ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί και μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Καμία καταγγελία στον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών
Σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Τρίτης (24.01.2023) στο MEGA ο Πέτρος Λυμπερίδης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, ο Σύλλογος δεν είχε λάβει καμία καταγγελία για τον συγκεκριμένο φυσιοθεραπευτή.

«Από τη πρώτη μέρα που έχει ξεσπάσει η υπόθεση, επειδή δεν είχαμε καμία καταγγελία, απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες αρχές για να έχουμε ενημέρωση για το θέμα. Ο συγκεκριμένος εγγράφεται στον Σύλλογο το 2010. Έχει σπουδάσει κανονικά και έχει πάρει το πτυχίο του στην Ελλάδα, άρα και ασκεί κανονικά το επάγγελμα. Το 2001 άνοιξε εργαστήριο φυσιοθεραπείας και αυτό λειτουργούσε κανονικά μέχρι πέρυσι», δήλωσε.

Ο κ. Λυμπερίδης τόνισε επίσης πως οι φυσιοθεραπευτές δεν μπορούν να χορηγήσουν βλαστοκύτταρα και φάρμακα στους ασθενείς. «Τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου μας είναι συγκεκριμένα. Οι φυσιοθεραπευτές δεν μπορούν να χορηγούν ούτε βλαστοκύτταρα ούτε φάρμακα, κάνουν την κινητική αποκατάσταση. Επομένως λοιπόν οι φυσικοθεραπευτές περιορίζονται στα δικά τους επαγγελματικά αντικείμενα».

newsit.gr

Shares