Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ψευτογιατρός: Φόβοι για τουλάχιστον 40 θύματα

Ανοιχτό ενδεχόμενο να προκύψουν νέες καταγγελίες σε βάρος του 65χρονου φερόμενου ως «ψευτογιατρού».

Εβδομάδα περισσότερων εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που ξεκινά αναφορικά με την υπόθεση του φερόμενου ως «ψευτογιατρού», την ώρα που οι αποκαλύψεις και οι μαρτυρίες για τους ασθενείς – θύματά του διαδέχονται η μία την άλλη.

Συνολικά έχουν γίνει 15 καταγγελίες κατά του 65χρονου, που δήλωνε νευρολόγος και κατάφερε να ξεγελά ανυποψίαστους ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας παρέχοντας δήθεν πρωτοπορειακές θεραπείες έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ωστόσο υπάρχει ανησυχία στην ΕΛΑΣ η οποία εξετάζει με προσοχή την υπόθεση, καθώς η λίστα με τα θύματα ενδεχομένως να μεγαλώσει και να υπάρξουν νέες καταγγελίες μετά και την δημοσιοποίηση των στοιχείων του 65χρονου.

Αστυνομικές πηγές, όπως μετέδωσε το ΜEGA, θεωρούν πως οι καταγγελίες δεν αποκλείεται ακόμα και να τριπλασιαστούν και να ξεπεράσουν τις 40.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο κατά συρροή, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για απάτη κατ’ εξακολούθηση, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο 65χρονος παραμένει απομονωμένος στο σπίτι του στο Κορωπί χωρίς να έχει δεχθεί επισκέψεις με μόνη εξαίρεση τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια ο οποίος έχει αναλάβει να εκπροσωπήσει τον 65χρονο.

Παράλληλα οι Αρχές «ξεψαχνίζουν» τα οικονομικά του 65χρονου και θα διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος . Εκτιμάται ότι ο 65χρονος κατάφερε να αποσπάσει 900.000 ευρώ από τις οικογένειες των θυμάτων που μπόρεσε να ξεγελάσει. Συγκεκριμένα η εντολή για διενέργεια της έρευνας έγινε με παρέμβαση του επικεφαλής ε.τ αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Ο εντοπισμός της ροής των χρημάτων, που μπήκαν στο ταμείο του απατεώνα γιατρού, θεωρείται σημαντικό κομμάτι του παζλ.

Κούγιας για ψευτογιατρό: «Δεν υπάρχει ούτε ευρώ σε καταθέσεις – Παράνομη η δημοσίευση των στοιχείων»
Σε όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση αναφέρθηκε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση εκπροσωπεί τον 65χρονο ψευτογιατρό, ωστόσο δεν έχει αναλάβει την υπόθεση. Τόνισε, μάλιστα, ότι ήταν παράνομη η δημοσιοποίηση των στοιχείων του και ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία θα έπρεπε να είναι μυστική και να καλέσουν τον ψευτογιατρό να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν έχει ούτε ένα ευρώ στις καταθέσεις του. «Ήταν παράνομη συμπεριφορά της αστυνομίας να δημοσιοποιήσουν τη φωτογραφία του. Αυτός ο άνθρωπος έχει σταματήσει να εργάζεται εδώ και χρόνια, είναι καρκινοπαθής εδώ και έξι χρόνια. Είναι πάμπτωχος στην κυριολεξία. Επισκέφτηκα το σπίτι του, είναι 100 τ.μ., είναι ένα χαμόσπιτο. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις», είπε ο κ. Κούγιας.

Σύμφωνα με ποινικολόγο, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του 65χρονου και δεν έχει συλληφθεί από τις Αρχές, καθώς δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του. «Δεν υπάρχει τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο αυτή τη στιγμή, πέρα από το κλίμα που δημιουργεί η αστυνομία», επεσήμανε.

Παράλληλα, εξήγησε πως ο τελευταίος που καλείται να καταθέσει είναι αυτός που καταγγέλεται. «Δόθηκαν εντελώς παρανόμως στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες. Δεν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις.»

Τέλος, έκανε γνωστό πως τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει αγωγές και μηνύσεις κατά της αστυνομίας και δημοσιογράφων σχετικά με τη δημοσίευση των φωτογραφιών του ψευτογιατρού.

Η πρώτη καταγγελία που ξετύλιξε το κουβάρι
Παράλληλα, συγκλονίζει η μαρτυρία θύματος η οποία ξεκλείδωσε την υπόθεση

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για μητέρα μίας κοπέλας που το 2016 είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του 65χρονου καθώς όπως λέει η ίδια, της είχε αποσπάσει πάνω από 135.000 ευρώ προκειμένου να χορηγεί στην κόρη της τα βλαστοκύτταρα η οποία είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τότε τον κατήγγειλε.

Οπως περιγράφει στον δημοσιογράφο Κώστα Στάμου: «Ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιούσε την απάτη και εκμεταλλευόταν τα άτομα στη θέση της κόρη μου. Χορηγούσε δήθεν μία πρωτοποριακή θεραπεία σε συνεργασία με έναν Γερμανό γιατρό. Κάνανε μια εξέταση τα άτομα στη Γερμανία και μετά τους χορηγούσε κάποια φυαλίδια και τα προετοίμαζε για τα βλαστοκύτταρα. Αυτός επέμενε ότι θα γίνει τελείως καλά. Ζήσαμε έναν Γολογοθά μέσα στο σπίτι, το παιδί τον είχε πιστέψει ότι θα την κάνει καλά. Εγώ είχα τις αντιρρήσεις μου από την αρχή, θεωρούσα ότι είναι απατεώνας» είπε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε ακόμα σταμάτησε και την δουλειά της για να είναι κοντά στο παιδί. «Συστήθηκε ως φυσιοθεραπευτής και μετά συστηνόταν ως νευρολόγος» καταλήγει η συγκλονιστική μαρτυρία.

Θέμα χρόνου τα εντάλματα σύλληψης για τον 65χρονο και τον συνεργό του
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 65χρονου ψευτογιατρού οι Αρχές κινούν τις διαδικασίες για τα εντάλματα σύλληψης του ιδίου και του συνεργού του από τη Γερμανία.

Ειδικά για την περίπτωση του Γερμανού, επειδή κατοικεί στη Γερμανία, θα πρέπει οι ελληνικές αρχές να διαβιβάσουν το σχετικό ένταλμα, όταν και αυτό εκδοθεί, στις αντίστοιχες γερμανικές.

Μπορεί οι καταγγελίες να ανέρχονται σε 15, αλλά όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μετά και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης είναι πιθανό να προκύψουν και άλλα θύματα.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει και έρευνα για τυχόν ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς εκτιμάται ότι ο 65χρονος κατάφερε να αποσπάσει 900.000 ευρώ από τις οικογένειες των θυμάτων που κατάφερε να ξεγελάσει. Συγκεκριμένα η εντολή για διενέργεια της έρευνας έγινε με παρέμβαση του επικεφαλής ε.τ αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Ο εντοπισμός της ροής των χρημάτων, που μπήκαν στο ταμείο του απατεώνα γιατρού, θεωρείται σημαντικό κομμάτι του παζλ.

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες των θυμάτων
Όλο και περισσότερες μαρτυρίες για τα θύματα που εκμεταλλεύτηκε ο ψευτογιατρός από τα Καλύβια, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής (22/1) στον ΣΚΑΪ, κόρη θύματος του ψευτογιατρού ανέφερε ότι το 2008 ο πατέρας της διαγνώστηκε με νόσο του κατωτέρου κινητικού νευρώνα και από τότε ξεκίνησε ένας γολγοθάς.

«Προσπαθήσαμε με ό,τι μέσα διαθέταμε να πάμε σε όποιον γιατρό ήταν ειδικός, προκειμένου να υπάρξει παράταση στη ζωή του» είπε η γυναίκα και πρόσθεσε πως ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή με μία μεγάλη στεναχώρια.

«Ήταν η πίκρα του και το παράπονό του. Από τη μία γιατί τον είχε καταβάλει η ασθένεια και ψυχικά και από την άλλη γιατί αυτός ο άνθρωπος παρέμενε ελεύθερος για όλο το κακό που είχε προκαλέσει» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ανέφερε πως «ο πατέρας μου μας είχε πει ότι είχε δώσει γύρω στις 30.000 ευρώ για όλα αυτά τα σκευάσματα και τη θεραπεία που είχε ακολουθήσει με τα βλαστοκύτταρα. Τον είχε επισκεφθεί 2-3 φορές στο ιατρείο του και στη συνέχεια προμηθευόταν στη Χίο μέσω μεταφορικής τα φυαλίδια με τα πεπτίδια».

Ένα άλλο θύμα του ψευτογιατρού, μίλησε το πρωί του Σαββάτου (21/1) στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι τον γνώριζε αρκετά χρόνια και σε αυτόν εμφανιζόταν ως αθλίατρος.

«Τον είχα σε μεγάλη εκτίμηση» είπε και συμπλήρωσε ότι συνολικά του απέσπασε ποσό 35.000 ευρώ, ενώ έχει βάλει και το σπίτι του σε υποθήκη.

«Εμένα μου έδινε πεπτίδια, τα έβγαζε από μια χολιγουντιανή κατάσταση, μέσα από κάτι μπουκάλες με άζωτο» είπε ο άνδρας, ο οποίος εξήγησε ότι δεν δείχνει το πρόσωπό του γιατί δέχεται απειλές.

Πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά κα ζήτησε τα χρηματά του πίσω.

«Μου επέστρεψε κάποιο ποσό, 1.000-1.500 ευρώ και μετά άρχισα να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα από κάποιους που λέγανε ότι είναι στα σώματα ασφαλείας» όπως είπε και πρόσθεσε ότι πανικοβλήθηκε.

 

newsbomb.gr

Shares