Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

«Ψευτογιατρος»: Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες – Ποια ήταν η συγκλονιστική πρόταση του εισαγγελέα

Για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός». Ο 50χρονος κατηγορούμενος, μετά από ακροαματική διαδικασία ενός έτους, μέσα σε ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα άκουσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου που με ομόφωνη απόφαση του τον καταδίκασε για τις επτά από τις συνολικά 12 ανθρωποκτονίες και έξι από τις 14 απόπειρες για τις οποίες κάθισε στο εδώλιο.

Επιπλέον, το δικαστήριο καταδίκασε τον 50χρονο κατηγορούμενο για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών, για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.200 έως 16.6.20, όπως και για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Οι 16 συγκατηγορούμενοι του «ψευτογιατρου» κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι, ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Ο εισαγγελέας της έδρας, πριν από λίγο, ζήτησε στην πρόταση του να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη για κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας που κρίθηκε ένοχος και επιπλέον 12 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και ισόβια για τη διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ επάγγελμα σε ανηλίκους.

«Αυτό που συγκλόνισε την εισαγγελική έδρα ήταν ότι οι πράξεις του στρέφονταν σε βάρος ευάλωτων ανθρώπων, ανθρώπων που υπέφεραν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

 

newsbeast.gr

Shares