Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ψευτογιατρός: Αμετανόητος, κυνικός και ψυχρός για τον πόνο που προκάλεσε – Τι είπε στην απολογία του

Αμετανόητος, κυνικός και ψυχρός αρνήθηκε ο «ψευτογιατρός», γνωστός ως «Dr Kontos, στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο πως είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Ο κατηγορούμενος «ψευτογιατρός» μετά από 8μηνη ακροαματική διαδικασία απολογήθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τις κατηγορίες και συγκεκριμένα για τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει.

«Δεν είμαι δολοφόνος»

Ο 50χρονος στην έναρξη της διαδικασίας ζήτησε να πει λίγα λόγια…

«Σήμερα μετά από τόσο καιρό βρίσκομαι στη θέση να μπορώ να απολογηθώ. Δε θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Είχα την τύχη και την ευλογία να γεννηθώ μέσα σε χριστιανική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν ψάλτης και μητέρα μου διακονούσε το ναό όπως μπορούσε. Έμαθα να είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της προσφοράς και να προσπαθώ να κάνω το καλό στους τριγύρω μου» είπε στην έναρξη της απολογίας ο κατηγορούμενος.

«Ο Θεός μου είχε δώσει ένα χάρισμα, να γνωρίζω καλά τα βότανα»

Αμετανόητος, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει το νόημα και το εύρος των κατηγοριών που του αποδίδονται και του πόνου που έχει προκαλέσει σε δεκάδες οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως από μικρό παιδί άρχισε να ασχολείται με τη βοτανοθεραπεία.

«Έμαθα να είμαι άνθρωπος της προσφοράς. Σε όλα τα μοναστήρια, η ιατρική που ασκούνε είναι τα βότανα. Εκεί άρχισα να μαθαίνω τα βότανα από τον προπάππου μου. Είχε σπουδάσει ιατρική εξωτερικό. Θυμάμαι σαν παιδί να έχω εικόνες του παππούλη, με τους φίλους του που ερχόταν κόσμος να τους θεραπεύσει με βότανα. Εκείνος με πήρε από το χεράκι και μου έμαθε τα βότανα. Παράλληλα από δέκα χρονών άρχισα να πηγαίνω στο Άγιο Όρος. Εκεί όπως γνωρίζετε χρησιμοποιούν τα βότανα. Εκεί αντάλλασσα γνώσεις με μοναχούς. Κάποια στιγμή αυτά που ήξερα εγώ ήταν περισσότερα λόγω της εμπειρίας του παππούλη, αλλά και επειδή είχαν θητεύσει κοντά σε δύο κορυφαίους βοτανολόγους από το Πήλιο. Εμένα ο Θεός μου είχε δώσει ένα χάρισμα, να γνωρίζω καλά τα βότανα. Ποτέ δεν έπαιρνα χρήματα ωστόσο» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκαν φωνές από το ακροατήριο:

Ακροατήριο: Τι λέει;

Πρόεδρος : Δε θα διακόπτει κανείς. Είναι η ώρα της απολογίας του.

Ογκολόγος από… λάθος

Ο «ψευτογιατρός» ισχυρίστηκε ότι το γεγονός ότι παρουσιαζόταν ως διάσημος ογκολόγος από την Αμερική οφείλεται σε ένα… λάθος. «Επειδή οι γνώσεις μου βοήθησαν, δημιουργήθηκε μία φήμη για το όνομα μου. Αυτή η φήμη ξεπέρασε τα σύνορα του Αγίου Όρους. Ποτέ δεν πήρα χρήματα από μοναχούς ή μοναχές. Ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κανένα ότι μπορεί να γίνει καλά με βότανα από ανίατες νόσους. Πίστευα και πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γίνει καλά με τη δύναμη του Θεού. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να την θεραπεύσει, αυτό το έχει πει ο Θεός που βρίσκεται πάνω σας» είπε ο κατηγορούμενος και επιχείρησε – στη συνέχεια – να εξηγήσει το θέατρο που έπαιζε τόσα χρόνια, αποδίδοντας το σε ένα… λάθος: «Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ. Από εγωισμό και περηφάνια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

Μάλιστα, ενώπιον δικαστών και ενόρκων ο «ψευτογιατρός» ισχυρίστηκε ότι πήγε στην Αμερική και ασχολήθηκε με την αεροπορία στον αμυντικό χώρο, συμμετέχοντας σε πολύ μεγάλους διαγωνισμούς όπως για το c4i για ολυμπιακούς αγώνες.

«Δεν είπα ποτέ ότι τα βότανα μπορούν να θεραπεύσουν»

«Στην πορεία μου αυτή και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας μπορούσα και ταξίδευα και έχω παρακολουθήσει πολλά συνέδρια για βότανα. Η βοτανοθεραπεια ανήκει στις παραϊατρικές πρακτικές. Έχοντας αποκτήσει μία μεγάλη οικονομική ευμάρεια, βοηθούσα τον κόσμο, όποτε μπορούσα να δώσω κάτι δωρεάν το έκανα.

Ποτέ η βοτανοθεραπεία δεν ήταν για μένα επάγγελμα. Προσπαθούσα να είμαι πάντα δίπλα στο Θεό. Ποτέ δεν έχω πει σε κανένα που έπασχε από ανίατη ασθένεια ότι τα βότανα θα τον θεραπεύσουν. Η σύγχρονη ιατρική υπάρχει 50-60 χρόνια, αλλά υπάρχει κόσμος που έχει απογοητευτεί από τη σύγχρονη ιατρική και δε θέλει να την ακολουθήσει. Όταν είχαν απογοητευτεί από συμβατική ιατρική, ερχόντουσαν σε εμένα και ζήταγαν εάν υπάρχει κάτι να τους βοηθήσει. Τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν, αλλά όχι να θεραπεύσουν μία ανίατη ασθένεια. Δεν το έχω κάνει ποτέ να πω ότι μπορούν να θεραπεύσουν».

«Πενήντα χρόνια η ιατρική δεν έχει θεραπεύσει ανίατες ασθένειες»

Ο κατηγορούμενος μάλιστα έκανε ένα παραλληλισμό ανάμεσα στη σύγχρονη ιατρική και τα αποτελέσματα της με την… εμφάνιση σύγχρονων Αγίων.

«Πενήντα χρόνια προσπαθούν να θεραπεύσουν ανίατες ασθένειες και δεν έχουν καταφέρει κάτι. Όμως έχουν εμφανιστεί σύγχρονοι Άγιοι και έχουν κάνει θαύματα και έχουν θεραπεύσει κόσμο, πιστεύω ότι ο Θεός μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα. Πίστευα και τους έλεγα ότι η λύση είναι ο Θεός. Θεός μαζί με βότανα μπορεί να θεραπεύσει…» ανέφερε ο κατηγορούμενος, προσθέτοντας ότι «όλες αυτές οι εικόνες που βίωσα ως παιδί με συνοδεύουν ως σήμερα. Η αμαρτία μου και το λάθος είναι ότι άφησα ένα ψέμα να προχωρήσει. Ποτέ στη ζωή μου δεν θέλησα να κάνω κακό σε άνθρωπο. Πάντα κοίταζα να βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου. Υπάρχουν άτομα που έχω βοηθήσει δωρεάν που πήγαινα στο νοσοκομείο και τους πλήρωνα τις εξετάσεις».

«Βρίσκομαι εδώ για μια αμαρτία»

Σε κάθε περίπτωση, ο «ψευτογιατρός» σε πολλά σημεία της απολογίας του, αυτό που επαναλάμβανε συνεχώς είναι πως δεν είχε καμία πρόσθεση να σκοτώσει οποιοδήποτε, ότι δε ζητούσε από τους ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία τους και πως η βοτανοθεραπεία είναι αναγνωρισμένη από τον ΠΟΥ.

«Βρίσκομαι εδώ για μία αμαρτία, ένα ψέμα, τον εγωισμό και την περηφάνια μου. Αρνούμαι ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και έδρασα με δόλο. Δεν μπορώ να δίνω πράγματα δωρεάν σε κάποιους να τους πηγαίνω δωρεάν στο νοσοκομείο και άλλους να θέλω να τους σκοτώσω» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Έσπευσε να προσθέσει πως ακόμα και σήμερα δύο χρόνια μετά τη σύλληψη του, πως «η φήμη μου έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδος, έχει φτάσει στη Κίνα, στη Ρωσία, στην Αμερική προσπαθούσα να βοηθήσω. Δεν μπορούσα να τους βοηθήσω όλους δωρεάν. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, ένα λίτρο ελιά, φασκόμηλο, ηλίανθο και μαϊντανό κοστίζει 4.500 το λίτρο. Εγώ έδινα σε όλους από 8 λίτρα και πάνω. Από ό, τι είδατε, δεν έπαιρνα από όλους χρήματα» είπε ο 50χρονος κατηγορούμενος.

«Άνθρωποι έχουν ευεργετηθεί από μένα»

Σημείωσε πως «δε νιώθω ότι απολογούμαι αλλά ότι εξομολογούμαι. Μπορώ να κοιτάω τον οποιοδήποτε που ήρθε να μου ζητήσει τη βοήθεια στα μάτια διότι ξέρω ότι δεν έκανα κακό. Πίστεψε με όχι μόνο συμπάσχω μαζί τους, αλλά τους δίνω και απόλυτο δίκιο. Αυτό όλο που έχουν ακούσει δεν είμαι εγώ. Όλη αυτή η δημοσιότητα απέτρεψε κόσμο να είναι εδώ, άνθρωποι που έχουν ευεργετηθεί από μένα. Ήρθα εδώ με την πιστή μου και πιστεύω ότι ο Θεός θα βάλει το χέρι του.

Αυτή είναι η αλήθεια μου και αυτός είμαι εγώ. Είναι μία κατάθεση από καρδιάς, βγαίνει από τη ψυχή μου και όχι από το μυαλό μου. Από την πρώτη στιγμή που πήγα στον ανακριτή, είπα αλήθεια. Θα μπορούσα να απαρνηθώ πολλά πράγματα αλλά δεν τα απαρνήθηκα. Είναι 100% ειλικρινής. Ό,τι σας λέω μπορώ να το αποδείξω. Έχω στεναχωρηθεί διότι κάποιοι πίστεψαν σε μένα και χωρίς να πρέπει βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό και δε έκανα κακό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Ένωση τα σκευάσματα βοτανοθεραπείας τα ονομάζουν φάρμακα».

«Αναγκαστικά έλεγα ότι είμαι ιατρός»

Ακολούθησαν ερωτήσεις από την πρόεδρο της έδρας:

Πρόεδρος : Ποια ήταν η συμφωνία εξαρχής;

Κατηγορούμενος : Όσοι ερχόντουσαν σε μένα είχαν κάνει με συμβατική ιατρική ό, τι μπορούσαν και δεν είχε τίποτα να τους προσφέρει πλέον. Η βοτανοθεραπεία υπάρχει 7.000 χρόνια. Με τη βοήθεια του Θεού και το θαύμα του Θεού θα γίνεται καλά τους έλεγα. Δεν έλεγα ποτέ ότι το βότανο θα σε κάνει καλά. Δεν είπα σε κανένα ποτέ να διακόψει τη θεραπεία που κάνει και θα σε κάνω εγώ καλά.

Πρόεδρος : Ποιο είναι το επάγγελμα σας;

Κατηγορούμενος : Πιλότος, επιχειρηματίας. Αναγκαστικά έλεγα ότι είμαι ιατρός αλλά ποτέ δεν έδωσα ιατρική συμβατική θεραπεία. Έλεγα ότι το μόνο που μπορώ να σας δώσω είναι βοτανοθεραπεία.

«Άκουγαν για μένα»

Πρόεδρος : Γιατί προσεγγίζετε ασθενές βαρέως πάσχοντες; Ήταν όλοι με καρκίνο.

Κατηγορούμενος : Εγώ δεν προσέγγισα κανένα.. Εγώ δεν είχα ούτε επαγγελματική κάρτα να δώσω.

Πρόεδρος : Μέχρι email δίνατε…

Κατηγορούμενος : Η κάρτα κατά το σύνηθες δηλώνει επαγγελματική ιδιότητα. Είναι σα διαφήμιση. Δεν το έκανα ποτέ. Εγώ βρισκόμουν μέσα στη κοινότητα της εκκλησίας. Πάντα βοήθαγα κόσμο. Πως ερχόταν; Άκουγαν από εσάς ότι βοήθησα, ενώ άλλοι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και έλεγαν «δεν πας στο Νίκο μήπως μπορέσει να βοηθήσει». Ερχόταν σε μένα όταν η κατάσταση είχε ξεπεράσει τα όρια. Όταν είχε κάνει τα πάντα, δεν είχε αποτέλεσμα και υπήρχαν υποτροπές. Όταν δεν είχε η συμβατική ιατρική να του προσφέρει κάτι άλλο. Ερχόταν μήπως βρει μία ελπίδα.

Πρόεδρος : Μας εσείς δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι…

Κατηγορούμενος : Το έκριναν οι άλλοι.

«Έστελνα στο Άγιο Όρος τα χρήματα» των νεκρών

Πρόεδρος : Λέτε ότι κάνατε και διαγνώσεις…

Κατηγορούμενος : Αυτή τη στιγμή η βοτανολογία όπως έχει αναγνωριστεί από παγκόσμιο οργανισμό υγείας, ευρωπαϊκή ένωση κλπ είναι μία επιστήμη. Διαβάζεις εξετάσεις και προσπαθείς να προσαρμόσεις βοτανοθεραπεία. Μέσα στα διαγνωστικά πλαίσια που επιβάλει η βοτανοθεραπεία, πρέπει και ο βοτανοτανοθεραπευτείς να γίνει κοινωνός εξετάσεων.

Εγώ πχ έπαιρνα μία μαγνητική και διάβαζα το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν αμφισβήτησα το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή με τη συμβατική ιατρική και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον καρκίνο 9-10 πεθαίνουν και από εμάς θα πεθάνει πιο μετά. Έχω ζήσει θαύματα πολλά και το πιστεύω. Εγώ ποτέ δεν έλεγα «μη φοβού», έλεγα «μη φοβού, έχει ο Θεός». Ποτέ δεν έλεγα παρακαλώ, έλεγα «το Θεό να ευχαριστείς». Θεωρώντας ότι ο Θεός επιλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν σε μένα για να γίνουν καλά αλλά για να βελτιωθούν. Όταν κάποιος πέθαινε στεναχωριόμουν σαν να είναι δικός μου άνθρωπος. Έστελνα στο Άγιο Όρος τα χρήματα που μου έδιναν σε κάποιες περιπτώσεις για να τους κάνουν σαρανταλείτουργο. Αυτό δε δείχνει την ποιότητα ενός ανθρώπου αλλά πονάω. Γι αυτούς ξόδευα διόδια για τα ταξίδια, ποτέ δεν έχω πάρει χρήματα για διόδια, πονάω για συνάνθρωπο, αυτό είναι το ποιον μου, το πιστεύον μου, το έκανα για τη ψυχή μου…

Πρόεδρος : Είναι μεγάλο κεφάλαιο η πίστη αρκεί να μην αποτελεί κεφάλαιο εκμετάλλευσης. Γιατί δεν αφήνατε στο Θεό τα πράγματα και παρεμβαίνατε;

Κατηγορούμενος : Κύρια πρόεδρε αυτοί ήρθαν και με βρήκαν. Δεν βρήκα εγώ κανένα.

newsit.gr

Shares