Τρίτη , 1 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ψάρευαν παράνομα στα χωρικά ύδατα: Tυνήσιοι ψαράδες εισήλθαν παράνομα και αποκρούστηκαν από το λιμενικό της Ιταλίας, με πυρά….

Ψάρευαν παράνομα στα χωρικά ύδατα: Tυνήσιοι ψαράδες εισήλθαν παράνομα και αποκρούστηκαν από το λιμενικό της Ιταλίας, με πυρά....

Σύγκρουση ανάμεσα σε ένα αλιευτικό σκάφος της Τυνησίας και ένα ιταλικό περιπολικό σκάφος: βίντεο με τη Guardia di Finanza να ανοίγει πυρ κατά των ψαράδων – Το κυνήγι στα διεθνή ύδατα διήρκεσε αρκετές ώρες. Ο κυβερνήτης βρίσκεται υπό σύλληψη για κατηγορίες αντίστασης και βίας εναντίον πολεμικού πλοίου

Η Ιταλική ακτοφυλακή Guardia di Finanza άνοιξε πυρ για να απομακρύνει το αλιευτικό σκάφος “Μοχάμεντ Αχμέτ”, με σημαία Τυνησίας, το οποίο προσπαθώντας να δραπετεύσει, συγκρούστηκε με πολεμικό πλοίο.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές της Ιταλίας, το αλιευτικό σκάφος είχε κατεβάσει τα δίχτυα του στα ιταλικά χωρικά ύδατα, λίγα μίλια από τη Λαμπεντούσα. Μόλις έγινε αντιληπτό οι Ιταλοί ζήτησαν στο Τυνήσιο αλιευτικό να σταματήσει και να προχωρήσουν σε έλεγχο. Το δεύτερο προσπάθησε να δραπετεύσει και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, όπου διήρκεσε αρκετές ώρες, οι Ιταλοί στρατιώτες έριξαν πολλούς πυροβολισμούς για εκφοβισμό.

Στο τέλος της καταδίωξης, η οποία συνεχίστηκε σε διεθνή ύδατα και μαγνητοσκοπήθηκε από την επιχειρησιακή διοίκηση Air-Naval και τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex, το αλιευτικό σκάφος καταλήφθηκε από τις Ιταλικές αρχές και μεταφέρθηκε στη Λαμπεντούσα.

Ο κυβερνήτης του αλιευτικού σκάφους βρίσκεται υπό σύλληψη για κατηγορίες αντίστασης και βίας κατά του πολεμικού πλοίου και άρνηση υπακοής στις ιταλικές αρχές.

Θυμίζουμε πως ο Κ.Βελόπουλος πολλές φορές έχει αναδείξει τα αντίστοιχα προβλήματα που δημιουργούνται στο ελληνικό Αιγαίο από Τούρκους ψαράδες. 

Κρεσέντο προκλήσεων η Άγκυρα: Τούρκοι ψαράδες “εισβάλουν” στα εθνικά ύδατα – Εξαγριωμένοι οι Έλληνες αλιείς στη Σάμο….

Επίσης στις 2 Ιουνίου 2020 στη Bουλή είπε τα εξής:

«Έχετε ορίσει αλιευτικές ζώνες; Τελειώνει η προθεσμία που μας έχουν δώσει έως τον Μάρτιο του 2021 και εμείς δεν έχουμε κάνει ακόμα τίποτα. Και οι Έλληνες αλιείς είναι υπό ομηρία και δέχονται τις οχλήσεις των Τούρκων και των Αιγύπτιων ψαράδων που εισέρχονται στα ελληνικά ύδατα, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται σε διεθνή ύδατα. Και όλο αυτό γίνεται γιατί είστε φοβικοί απέναντι στην Τουρκία. Και έτσι θα χάσουμε το πλεονέκτημα που έχουμε. Έρχονται οι Τούρκοι ψαράδες στα ελληνικά ύδατα, ψαρεύουν, πάνε τα ψάρια στην Αττάλεια και μετά τα πουλούν στην χώρα μας ως εξαγωγή. Και πείτε μου, γιατί να μην επιβληθούν δασμοί στα τουρκικά προϊόντα, αφού η Τουρκία μας προκαλεί συνεχώς; Το κάνει η Τουρκία. Και εμείς αφήνουμε τα προϊόντα να περνούν transit έτσι. Για να μην αναφερθώ και στις βιτζότρατες με τις οποίες έχουν ρημάξει το βυθό στο Αιγαίο»

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares