Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ψαράς έμεινε σε σημαδούρα δύο ημέρες

Ένας αγνοούμενος ψαράς που είχε πέσει από το σκάφος του στα ανοιχτά των ακτών της Βραζιλίας βρέθηκε πάνω σε μια σημαδούρα δύο ημέρες μετά


Ο 41χρονος Νταβίντ Σοάρες διασώθηκε από έναν συνάδελφό του, τοπικό ψαρά, δύο ημέρες αφότου το σκάφος του βρέθηκε ακυβέρνητο στον Ατλαντικό Ωκεανό. Ο ίδιος δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως είχε πέσει από το αλιευτικό του σκάφος και κολυμπούσε επί 4 ώρες πριν δει τη σημαδούρα στην οποία κατάφερε να σκαρφαλώσει. Του παρασχέθηκαν θεραπείες για αφυδάτωση και επέστρεψε στο ψάρεμα.

Ο άτυχος ψαράς γλίστρησε από το σκάφος του -Δεν μπορούσε να ανέβει λόγω των ρευμάτων
Ο Σοάρες είχε ξεκινήσει μόνος του από την παραλία Αταφόνα στα βόρεια της πολιτείας Ρίο ντε Τζανέιρο στις 25 Δεκεμβρίου για να ψαρέψει, όταν γλίστρησε από το σκάφος του.

Όπως δήλωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα G1 της Βραζιλίας, «για μένα τα πρώτα 10 λεπτά ήταν τα πιο δύσκολα, επειδή ήθελα να επιστρέψω στη βάρκα μου με κάθε κόστος», αλλά το ρεύμα ήταν πολύ ισχυρό και δεν μπορούσε να τη φτάσει.

Μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στη βάρκα του, έβγαλε το πουκάμισό και το παντελόνι του, καθώς τον βάραιναν, και αφέθηκε να παρασυρθεί. «Η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη και φυσούσε… Έτσι αποφάσισα να αφήσω τον εαυτό μου να παρασυρθεί από το ρεύμα για να χρησιμοποιήσω λιγότερη ενέργεια» είπε.

Μετά από τέσσερις ώρες έφτασε σε μια σημαδούρα κοντά στο λιμάνι του Ατσού, στην οποία ανέβηκε. «Νόμιζα ότι θα πέθαινα από το κρύο πριν φτάσει οποιαδήποτε βοήθεια» περιέγραψε.

Πέρασε δύο ημέρες πάνω σε μια σημαδούρα
Πέρασαν όμως δύο μέρες μέχρι να τον εντοπίσει ένας από τους συναδέλφους ψαράδες που είχαν βγει προς αναζήτησή του, αφού η οικογένειά του είχε σημάνει συναγερμό.

Σε ένα βίντεο που κατέγραψε ο διασώστης του κατά την επιστροφή, ο Σοάρες ήταν ευδιάθετος, χαμογελαστός και αστειευόταν. Αργότερα δήλωσε στον δημοσιογράφο João Villa Real ότι συγκινήθηκε πολύ όταν είδε την αντίδραση εκείνων που τον βρήκαν: «Έκλαιγαν όλοι».

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares