Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

“Ψάχνει” ανοδική διέξοδο το Χρηματιστήριο Αθηνών

Να ξαναβρεί τον ρυθμό του μετά από μια εβδομάδα μεγάλων συγκινήσεων προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και άρχισε φτάνοντας έως και το +0,66%, πλέον παλεύει για το πρόσημο και τα επίπεδα. Οι πωλητές δεν δείχνουν να έχουν τελειώσει το “έργο” τους, καθώς βρίσκουν ευκαιρία να πάρουν κέρδη από τους τίτλους που οδήγησαν την αντίδραση της περασμένης εβδομάδας.


Ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 1.260,02 μονάδες, με κέρδη μόλις 0,11%, ενώ ο τζίρο ήδη ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ. Εντούτοις, οι κινήσεις είναι πολύ επιλεκτικές, με την Alpha Bank και την Πειραιώς να έχουν διακινήσει πάνω από το ήμισυ του όγκου.

Η αγορά, έχοντας μια καλή, διπλή, αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Moody’s, στη φαρέτρα της, προσπαθεί να διαχειριστεί τα ανοιχτά μέτωπα. Το πρώτο είναι το κόστος των φυσικών καταστροφών και το δεύτερο το κόστος των πρωθυπουργικών εξαγγελιών για ορισμένους κλάδους. Έτσι, οδηγείται από τις προσπάθειες διαφοροποίησης που κάνουν αρκετά χαρτοφυλάκια.

Στο ταμπλό τώρα, τα πρόσημα είναι ευμετάβλητα, με τις Alpha bank, Aegean, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ να κινούνται με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Jumbo, ΔΕΗ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Λάμδα, Εθνική, Autohellas, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά οι Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος και Cenergy. Ο Τιτάν χάνει 1,02% και η Coca Cola είναι στο -2%.

Πηγή: capital.gr

Shares