Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023

Προϋπολογισμός: Έλληνες άστεγοι ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση – Βίντεο γροθιά στο στομάχι!!!

Στο ρεπορτάζ της εκπομπής “Μέρα με χρώμα”, η Όλγα Δανίδη πήρε συνέντευξη από Έλληνες αστέγους για να δείξει στον κόσμο από τις τηλεοράσεις την πικρή πραγματικότητα των αστέγων, σε αντιπαράθεση με το κυβερνητικό αφήγημα. Οι απαντήσεις των δύσμοιρων και εγκαταλειμμένων άπορων μοιάζουν, σαν γροθιά στο στομάχι!

Ξεκινώντας από τη Μαρία, ερωτήθη κατά πόσο καιρό βρίσκεται στο υπνωτήριο για να προφυλαχθεί από το κρύο, αλλά και από άλλους κινδύνους.

Ενάμιση μήνα, απαντά η κ.α Μαρία, αφού της κάνανε έξωση από την οικεία, στην οποία διέμενε για 30 χρόνια. Κύρια αιτία, λόγω ανεργίας. “Το πιο σκληρό για μένα είναι ο δρόμος. Είμαστε 10 ώρες στον δρόμο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ”, είπε χαρακτηριστικά.

Η Μαρία σπούδασε φιλολογία στην Ιταλία. Μετά τις σπουδές, έπρεπε να φροντίσει την άρρωστη τη μητέρα της, αλλά αφού απεβίωσε, δεν μπορούσε να βρει εύκολα εργασία. Παρότι έχει χτυπήσει πολλές πόρτες και είχε δουλέψει ακόμα και ως εκπαιδευτικός, όταν έφτασε σε μεσήλικη ηλικία, “τότε αρχίζει και αδειάζει το ποτήρι” και συνεχίζει με χαρακτηριστικό ύφος με τη φωνή της να “σπάει” συμπληρώνοντας, “υπάρχουν και οι ατυχίες της ζωής. Δηλαδή εγώ μέχρι τα 60 μου έχω αυτή τη πίκρα, ότι προσπάθησα πολύ, ότι δούλεψα πολύ και ότι έφτασα στο υπνωτήριο“.

 

Άλλος άστεγος πήρε τη σκυτάλη, διηγώντας την δικιά του αναδρομή για το πως κατέληξε στην αστεγία.

Σαρανταοκτώ ετών, τέσσερα χρόνια στον δρόμο και κατέληξε σε υπνωτήριο τον περασμένο Σεπτέμβρη λόγω της ΔΕΘ.

Ο 40χρονος δήλωσε με “λυγισμένη” χαρακτηριστική φωνή και κουβαλώντας το βάρος της δυστυχίας, πως το κράτος μέσα σε 2 ώρες θα είχε λύσει το θέμα της αστεγίας, δίνοντας κράτος-εκκλησία και δήμοι ακίνητα με χαμηλό ενοίκιο. “Αλλά δεν θέλει να το κάνει [το κράτος]”, δήλωσε.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares