Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Προβληματισμένοι οι επιστήμονες για την ταυτότητα διαστημικού αντικειμένου

2020 SO - Wikipedia

To όνομα του είναι “2020 SO”…Ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά στις 17 Σεπτεμβρίου από το τηλεσκόπιο Pan-Stars της νήσου Μάουι της Χαβάης. Η NASA δεν έχει μπορέσει μέχρι τώρα να πιστοποιήσει την ταυτότητα του αντικειμένου. “Δεν θυμίζει ούτε αστεροειδή, ούτε κάποιο φυσικό σώμα, τονίζουν οι επιστήμονες.

Το μήκος του κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 μέτρων. Την 1η Δεκεμβρίου και για μερικές ώρες πέρασε πολύ κοντά από τη Γη, σε μια απόσταση μετά βίας 50.000 χιλιομέτρων, όταν η Σελήνη βρίσκεται 400.000 χιλιόμετρα μακριά από τον πλανήτη μας.

Ο Τζιανλούκα Μάσι, αστρονόμος στο Virtual Telescope Project, μιλώντας στο περιοδικό Newsweek είπε: «Βρίσκεται πραγματικά πολύ κοντά. Η απόσταση του αντιπροσωπεύει σχεδόν το 13% της απόστασης Γης – Σελήνης, ωστόσο δεν είναι επικίνδυνο για εμάς.» Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τού μοιάζει με τμήμα του προωθητικού πυραύλου Centaur του διαστημικού οχήματος Surveyor 2.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αστρονόμος Κέβιν Χάιντερ που υποστηρίζει το ίδιο.

Το Surveyor 2 υπήρξε το δεύτερο μη επανδρωμένο όχημα του προγράμματος εξερεύνησης της Σελήνης American Surveyor. Εκτοξεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1966 από το Ακρωτήριο Κένεντυ στη Φλόριντα, μεταφερόμενο από πύραυλο τύπου Atlas – Centaur. Εξαιτίας ενός προβλήματος διόρθωσης πορείας στο ήμισυ της διαδρομής, το διαστημόπλοιο ετέθη εκτός ελέγχου. Η επαφή μαζί του χάθηκε πλήρως στις 22 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Express

Για να δείτε τα σχετικά βίντεο και φωτογραφίες : https://www.express.co.uk/news/science/1366948/asteroid-2020-so-close-approach-images-nasa-surveyor-2-rocket-evg

Του ειδικού συνεργάτη

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares