Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Προβλήματα στις μετακινήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω χιονοπτώσεων

agglia_xioni

Εκατοντάδες σχολεία δεν λειτούργησαν – Κλειστό το αεροδρόμιο του Μπρίστολ – Αναμένεται επιδείνωση του καιρού

Οι κάτοικοι του Λονδίνου, αλλά και άλλων περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου ξύπνησαν σήμερα το πρωί βλέποντας τις πόλεις και τα χωριά τους «ντυμένα» στα λευκά. Χιονίζει από την Σκωτία μέχρι την Κορνουάλη ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας χθες, Τρίτη, το βράδυ η θερμοκρασία έπεσε στους -15,2 βαθμούς Κελσίου. «Πρόκειται για την χαμηλότερη θερμοκρασία τον μήνα Μάρτιο από το 2010 και μετά», σημειώνει η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, η οποία από προχθές είχε εκδώσει σχετικές προειδοποιήσεις.

Σήμερα εκατοντάδες σχολεία δεν λειτούργησαν, ενώ σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στις μετακινήσεις τόσο στο οδικό όσο και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπου σημειώνονται καθυστερήσεις ή ακόμη και ακυρώσεις δρομολογίων. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως το αεροδρόμιο του Μπρίστολ έχει κλείσει εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης ενώ στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, όλες οι πτήσεις είτε έχουν ακυρωθεί είτε αναχωρούν με καθυστέρηση.

 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν προκληθεί από μια μάζα ψυχρού αέρα που έρχεται από την Αρκτική και κινείται νότια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, οι χιονοπτώσεις θα γίνουν πιο έντονες αύριο, Πέμπτη, ενώ η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από το πρωί του Σαββάτου.

Πηγή: protothema.gr

Shares