Παρασκευή , 5 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Πρωτοφανής αφασία των νέων Ελλήνων γονέων που κυκλοφορούν στους δρόμους με τα παιδιά τους…

Aυτό που συμβαίνει με τους νέους Ελληνες γονείς και τον Coronavirus είναι αδιανόητο. Οι οξυδερκείς γονείς εξέλαβαν το κλείσιμο τον σχολείων ως διακοπές και πήραν από το χεράκι τα παιδιά τους (πυρηνικές βόμβες και νάρκες coronavirus) και τα βγάζουν βόλτες παντού: Στους δρόμους, στα πάρκα, στις ελεύθερες παιδικές χαρές, στους φούρνους, σε δημόσιους χώρους, για περίπατο στη παραλία και πάει λέγοντας.


Από την Ιόλη Πιερίδη

Περπατάνε μάλιστα στο δρόμο με καμάρι-μπροστά τα παιδάκια και ξοπίσω άνετοι οι οξυδερκείς μπαμπάδες συνήθως με χαλαρή αθλητική περιβολή.
Και καλά άνετοι. Την ίδια στιγμή στην Ιταλία προσπαθούν να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να διορθώσουν τα λάθη τους. Μεσολαβούν οι χιλιάδες νεκροί. Ακριβώς αυτό που δεν λένε να καταλάβουν οι Ελληνες γονείς και κυρίως οι πατεράδες που πετάγονται πίσω από τους θάμνους με το πυρηνικό βομβίδιο πιασμένοι χεράκι-χεράκι του στυλ “εμείς είμαστε νέοι, ωραίοι, άνετοι και δυνατοί και δεν μασάμε από τον Coronavirus”. Aυτή η άνεση των οξυδερκών Ελλήνων μπαμπάδων, οι οποίοι στα 25 τους επιδεικνύουν το παιδάκι τους σαν σπουδαίο επίτευγμα, χρήζει ψυχιατρικής προσέγγισης αντίστοιχης με τις ευτυχισμένες μανούλες του instagram.
Προφανώς οι εν λόγω οξυδερκείς αγνοούν τους λόγους που έκλεισαν τα σχολεία. Το μέτρο συνοδεύεται και από την αυστηρή σύσταση στους γονείς «να περιορίσουν τις εξόδους των παιδιών τους» κάτι που και οι ίδιοι οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι «δεν είναι εφικτό, αλλά καλό είναι οι γονείς τους να προσπαθήσουν να τα πείσουν να πειθαρχήσουν». Ας τους θυμηθούμε:
Η απόφαση είχε να κάνει με δύο νεότερα επιστημονικά δεδομένα που ετέθησαν στην επιτροπή και αφορούσαν την υψηλή μεταδοτικότητα του νέου ιού από άτομα με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, αλλά και το γεγονός ότι τα παιδιά κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, που φτάνει και ίσως ξεπερνά τις 14 ημέρες, μεγάλο μέρος του ιού (ιικό φορτίο) στον οργανισμό τους.
Διατηρώντας, λοιπόν, υψηλό ιικό φορτίο για πολλές μέρες, θα μπορούσαν, παρότι τα ίδια δεν νοσούν βαριά ή και καθόλου, να διασπείρουν τον ιό στην κοινότητα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Το μέτρο που έχει ανακοινωθεί αφορά κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών δομών για δύο εβδομάδες, αλλά θα επανεξεταστεί μετά την περίοδο αυτή και δεν είναι απίθανο να παραταθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αν ο κίνδυνος για διασπορά του ιού στην κοινότητα εξακολουθεί να παραμένει αυξημένος. Ενδεχόμενο αρκετά πιθανό, καθώς όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, αναμένουν την έξαρση της επιδημίας στη χώρα μας, σε δύο με τέσσερις εβδομάδες από σήμερα.
Οι ίδιοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους καθώς κάνουν λόγω για έναν ιό «που συμπεριφέρεται πολύ περίεργα, κάτι το οποίο δεν έχουν ξαναδεί, είναι σαν όπλο!».
Μάλιστα αναφέρουν ότι πολλοί από όσους μολύνονται στις ηλικίες μεταξύ 30 και 69 ετών φέρουν ιικό φορτίο στον οργανισμό τους, μέχρι και 20 ήμερες. Πάντως είναι πιο δύσκολο να μεταδοθεί μετά τις πρώτες 10 ημέρες.
Επίσης λένε ότι δεν είναι μόνο η μεταδοτικότητα του, που τους εκπλήσσει δυσάρεστα, αλλά και το γεγονός ότι η κλινική εικόνα των ασθενών που κάνουν πνευμονία εξαιτίας του, μεταβάλλεται σημαντικά στο πρώτο δεκαήμερο της νόσησης από αυτόν. Γι αυτό και η μεγάλη αγωνία τους είναι «να μην κολλήσουμε όλοι μαζί», καθώς αυτό θα δοκιμάσει τις αντοχές του συστήματος Υγείας, καθώς αυτοί που πρώτοι θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του, θα είναι οι βαριά νοσούντες από τον ιό, με χρόνια προβλήματα υγείας.

kourdistoportocali.ψομ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares