Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

Πρωτοφανείς πράγματα στην Νότια Κορέα: Αλλάζει η μέθοδος υπολογισμού της ηλικίας

Οι Νοτιοκορεάτες αλλάζουν υποχρεωτικά ηλικία, καθώς η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας πέρασε νόμο που καταργεί την παραδοσιακή μέθοδο υπολογισμού της ηλικίας κάποιου. Το νομοσχέδιο υιοθετεί στη χώρα τα διεθνή πρότυπα, σε μια αλλαγή που θα έχει ως συνέπεια οι πολίτες να εμφανίζονται κατά 1 ή 2 χρόνια νεότεροι στα επίσημα έγγραφα.

Στη Νότια Κορέα θεωρούν ότι κάποιος είναι 1 έτους όταν γεννιέται και κάθε 1η Ιανουαρίου προστίθεται ένα έτος. Αυτή είναι η ηλικία που χρησιμοποιούν πιο συχνά στην καθημερινότητά τους οι πολίτες. Υπάρχει επίσης, ένα ξεχωριστό σύστημα για λόγους στρατολόγησης ή υπολογισμού της νόμιμης ηλικίας για την κατανάλωση αλκοόλ και για κάπνισμα, στο οποίο η ηλικία κάποιου υπολογίζεται από το μηδέν στη γέννηση και την 1η Ιανουαρίου προστίθεται μία χρονιά.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, ωστόσο, η Νότια Κορέα ορίζει ότι σε ιατρικά και νομικά έγγραφα χρησιμοποιείται η διεθνής πρακτική που υπολογίζει την ηλικία από μηδέν στη γέννηση και προστίθεται ένας χρόνος σε κάθε επέτειο γενεθλίων.

 

Η σύγχυση
Η σύγχυση που προκαλούν τα διαφορετικά συστήματα θα εξαφανιστεί – τουλάχιστον σε επίσημα έγγραφα – όταν τον Ιούνιο του 2023, τεθούν σε ισχύ οι νέοι νόμοι που προβλέπουν τη χρήση μόνο της διεθνούς μεθόδου για τον υπολογισμό της ηλικίας. «Η αναθεώρηση έχει στόχο να περιορίσει το περιττό κοινωνικοοικονομικό κόστος που προκαλείται από νομικές και κοινωνικές διαμάχες καθώς συνεχίζει να υπάρχει σύγχυση λόγω των διαφορετικών μεθόδων υπολογισμού της ηλικίας», δήλωσε στο Κοινοβούλιο ο Γου Σανγκ-μπουμ από το κυβερνών Κόμμα Λαϊκής Εξουσίας.

«Ποιος δεν θα ήθελε να γίνει 1 ή 2 χρόνια νεότερος;»
Η Τζονγκ Ντα-ουν, μια 29χρονη υπάλληλος γραφείου, χαίρεται με την αλλαγή αυτή, λέγοντας ότι ανέκαθεν έπρεπε να σκεφθεί προσεκτικά όταν στο εξωτερικό την ρωτούσαν για την ηλικία της. «Θυμάμαι ξένους να με κοιτούν με προβληματισμό διότι μου έπαιρνε τόσο χρόνο να δώσω μια απάντηση για την ηλικία μου». «Ποιος δεν θα ήθελε να γίνει ένα ή δύο χρόνια νεότερος;», πρόσθεσε.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares