Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Πρωτοχρονιά 2020: Έτσι υποδέχτηκαν το νέο έτος από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη…

Πυροτεχνήματα, μουσική και αμέτρητες ευχές. Το 2020 μπήκε στη ζωή μας, με την ελπίδα ότι θα είναι καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά…

Με ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε το 2020. Η πλατεία πλημμύρισε με κόσμο παρά το τσουχτερό κρύο. Ο Γιάννης Σερβετάς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, βρέθηκαν μαζί στην σκηνή και μέτρησαν αντίστροφα για το νέο έτος.

Με λαμπρότητα και πολλά πυροτεχνήματα υποδέχτηκε το 2020 και ο Βόλος…

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τα Τρίκαλα αποχαιρέτησαν το 2019, και ο ουρανός γέμισε με πυροτεχνήματα. Τους πολίτες δεν τους πτόησε το τσουχτερό κρύο, και βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία Τρικάλων για να γιορτάσουν το νέο έτος.

Πλήθος Λαρισαίων και επισκεπτών κατέκλυσαν την πλατεία Αριστείδη Λαμπρούλη στο λόφο του Φρουρίου για να αλλάξουν το χρόνο μαζί με τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Λαρισαίων. Από νωρίς σερβίρονταν ζεστό κρασί, ενώ ακολούθησαν τα φαναράκια που έκαναν τη νύχτα – μέρα στον ουρανό της Λάρισας.

Με μια λαμπερή γιορτή, με μια «βροχή» από πολύχρωμα πυροτεχνήματα, καθώς και με τις ευχές του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη καλωσόρισε η Αθήνα τη νέα χρόνια. Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέβηκε στη σκηνή, που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, και πριν αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή του νέου έτους ευχήθηκε: “Πάρτε ο ένας τον άλλον αγκαλιά να μην βρει κανέναν το 2020 μόνο του”.

 

Από την Πλατεία Ελευθερίας υποδέχθηκε αρκετός κόσμος την έλευση του νέου έτους, στο Ηράκλειο.

Παρά και το τσουχτερό κρύο και την βροχή που σημειώθηκε από νωρίς, οι Ηρακλειώτες δεν πτοήθηκαν και έσπευσαν να αλλάξουν χρόνο στην καρδιά της πόλης.

Άλλαξαν χρόνο στην Πλατεία οι Ηρακλειώτες

Για ακόμα μια χρονιά, η νύχτα έγινε μέρα, με πολύχρωμα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου που βρέθηκε στο σημείο και συνόδευσε με εορταστικές μελωδίες την εκδήλωση.

Ευχές για το νέο έτος έδωσε στον κόσμο και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός που βρέθηκε στην Πλατεία , μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καραντινό, αλλά και το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Πασπάτη.

Πηγή: voria.gr, cretalive.gr, thenewspaper.gr

Shares