Τρίτη , 1 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πρωθυπουργός Αρμενίας Ν.Πασινιάν: “Ο Ερντογάν επιζητεί ανασύσταση των Οθωμανών” – Διαλύουν τους Αζέρους οι Αρμένιοι….

Πρωθυπουργός Αρμενίας Ν.Πασινιάν: "Ο Ερντογάν επιζητεί ανασύσταση των Οθωμανών" - Διαλύουν τους Αζέρους οι Αρμένιοι....

Χθεσινοβραδυνή επίθεση των Αζέρων κατέληξε σε “Βατερλώ” με εκατοντάδες θύματα


Την ωμή πραγματικότητα ανέφερε ο Αρμένιος πρωθυπουργός Ν.Πασινιάν για τον πόλεμο που ξεκίνησε στο Ναγκόρνο, αφού τόνισε ότι ο Ερντογάν τον προκάλεσε, για να ικανοποιήσει τα σχέδια του για αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, τα οποία μόνο χθες βράδυ, στοίχισαν την ζωή σε εκατοντάδες άτομα.

“Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποκαταστήσει την τουρκική αυτοκρατορία με τρομοκρατικές επιθέσεις που υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ”, ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας.

Ο Νικολ Πασινιάν είπε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν στην επίμαχη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ αποτελούν την συνέχεια της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Περισσότεροι από 300 Αρμένιοι έχουν πεθάνει στον πόλεμο μέσα και γύρω από τον ορεινό θύλακα, ο οποίος κατοικείται και κυβερνάται από τους Αρμένιους.

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια αζερο-τουρκική διεθνής τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός.

“Για μένα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια πολιτική συνέχισης της γενοκτονίας των Αρμενίων και αποκατάστασης της τουρκικής αυτοκρατορίας”, συνέχισε ο Πασινιάν.

Ο Αρμένιος επικεφαλής της κυβέρνησης κατηγόρησε επίσης την Τουρκία για «ενθάρρυνση και υποκίνηση» της σύγκρουσης σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Sky News.

Εκατόμβες νεκρών στο Ναγκόρνο από την πλευρά των Αζέρων
Η χθεσινοβραδυνή επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στις θέσεις των Αρμενίων κατέληξε σε πλήρη και οολκληρωτική ήττα. Ως αποτέλεσμα μιας μαζικής επίθεσης πυραύλων και πυροβολικού στις προωθημένες δυνάμεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, τρεις ολόκληρες ταξιαρχίες των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν διαλύθηκαν εντελώς, ενώ εκατοντάδες οπλικά συστήματα καταστράφηκαν ή κατασχέθηκαν από τον Αρμενικό στρατό.

Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες κάνουν λόγο για Αζέρους στρατιώτες που προσπαθούν να δραπετεύσουν στο Ιράν

“Στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν και ομάδες τζιχαντιστών μαχητών από τη Συρία μετά την χθεσινή ήττα, συγκεντρώνονται στα σύνορα με το Ιράν. Μερικοί από αυτούς προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα”, αανφέρει η πληροφορία.

 

«Το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν προσπάθησαν να προωθηθούν και να ενισχύσουν τις θέσεις τους στη νοτιοανατολική κατεύθυνση του μετώπου στη ζώνη της σύγκρουσης στο Καραμπάχ», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας.

«Τη νύχτα, ο εχθρός έκανε μια προσπάθεια να προελάσει και να οχυρώσει στη νοτιοανατολική κατεύθυνση (στην περιοχή του Jebrail), αλλά τα στρατεύματα των Αρμενίων έπληξαν τις μονάδες του Αζερμπαϊτζάν με πυραύλους και πυροβολικό.

Στις 06.30 (7 Οκτωβρίου), μετά από μια άλλη επίθεση πυραύλων και πυροβολικού, είχαμε δεκάδες νεκρούς και 22 κατεστραμμένα άρματα μάχης στο πεδίο της μάχης”, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Πηγές στην Αρμενία αναφέρουν ότι μετά από το ισχυρό χτύπημα, πολλοί από τους στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν, (μιλάμε για εκατοντάδες στρατιωτικούς), εγκαταλείφθηκαν στο πεδίο της μάχης, κάτι που όχι μόνο δυσφημίζει την αμυντική ικανότητα αυτής της χώρας αυτής, αλλά δείχνει και το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ώρες το Αζερμπαϊτζάν έχασε όχι μόνο την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και ένα σημαντικό μέρος του στρατού του.

Οι Αρμένιοι όπως έχουμε αναφέρει, υποχώρησαν από μερικά παραμεθόρια σημεία, και μέσω των υψωμάτων που κυριαρχούν σακατεύουν κάθε επίθεση Αζέρων και Τούρκων, προκαλώντας πονοκέφαλο στην Άγκυρα και στο Μπακού.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares