Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πρώτες συλλήψεις στην υπόθεση της δηλητηρίασης μαθητριών

«Περισσότερες από 5.000 μαθήτριες έχουν δηλητηριαστεί»

Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα (7.3.2023) ότι έγιναν οι πρώτες συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για την μυστηριώδη υπόθεση δηλητηριάσεων χιλιάδων μαθητριών.

«Άτομα συνελήφθησαν σε πέντε επαρχίες και οι υπηρεσίες συνεχίζουν την έρευνά τους», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών του Ιράν, Μαζίντ Μιραχαντί, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση για το περίεργο θέμα με της δηλητηρίασης μαθητριών.Ο υφυπουργός του Ιράν δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ταυτότητα των συλληφθέντων, τις συνθήκες της σύλληψής τους και τις υποψίες για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των δηλητηριάσεων μαθητριών.

Αυτή η μυστηριώδης υπόθεση προκαλεί ισχυρή συγκίνηση στο Ιράν, όπου γονείς μαθητριών έχουν κινητοποιηθεί ζητώντας από τις αρχές να δράσουν.

«Περισσότερες από 5.000 μαθήτριες έχουν δηλητηριαστεί»
Συνολικά «περισσότερες από 5.000 μαθήτριες έχουν πληγεί» από τα τέλη Νοεμβρίου σε «περίπου 230 σχολικά ιδρύματα» τα οποία βρίσκονται σε 25 από τις 31 επαρχίες της χώρας, δήλωσε σήμερα ο Μοχαμάντ-Χασάν Ασαφαρί, ένα μέλος της κοινοβουλευτικής ερευνητικής επιτροπής στην οποία ανατέθηκε να ρίξει φως στις αιτίες αυτού του κύματος των δηλητηριάσεων.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ζήτησε χθες, Δευτέρα, να επιβληθούν «αυστηρές ποινές» στα πρόσωπα που θα βρεθούν ένοχα σ’ αυτή την υπόθεση.

«Πρέπει να καταδικαστούν σε αυστηρές ποινές» και «δεν θα υπάρξει αμνηστία» για τα πρόσωπα αυτά, προειδοποίησε ο Χαμενεΐ, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά γι’ αυτή την υπόθεση.

newsit.gr

Shares