Δευτέρα , 19 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πρόταση ΒΟΜΒΑ από Μπακογιάννη !«Να στείλουμε μετανάστες να εργαστούν στην ελληνική ύπαιθρο» – Τα «έχωσε» στις τοπικές κοινωνίες…

Πρόταση ΒΟΜΒΑ από Μπακογιάννη !«Να στείλουμε μετανάστες να εργαστούν στην ελληνική ύπαιθρο» – Τα «έχωσε» στις τοπικές κοινωνίες...

Την πρόταση της αναφορικά με το λαθρομεταναστευτικό αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός της ξεκαθάρισε ότι «ενοχλούμαι από απάνθρωπες λογικές». 

«Υπάρχει μία διαδικασία στην Ελλάδα για τους εργάτες γης. Καλείς εργάτες γης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα .Αυτή η διαδικασία σου επιτρέπει να δώσει προσωρινές άδειες παραμονής. Έχουν δουλειά και στέγη. Η πρότασή μου είναι να πάμε συγκεκριμένα στη Μόρια και να πούμε “ποιος θέλει να γίνει εργάτης γης ρε παιδιά;”. Είμαι περίεργη να δω ποιοι θα ανταποκριθούν. Ή έχουν μπει σε μια λογική ιδρυματοποίησης; Υπάρχουν υπουργοί που το κουβεντιάσαμε και νομίζουν ότι αυτό το πράγμα μπορεί να περπατήσει, θα το δοκιμάσουμε κι αυτό. Εργάτες γης χρειάζεται η ελληνική ύπαιθρος», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, είπε: «Η κοινωνία είναι δικαιολογημένη μέχρι ενός σημείου, να είμαι ξεκάθαρη. Ακραίες εκδηλώσεις, δηλαδή ρίχνω πέτρες, πάω να βουλιάξω, ψήνω χοιρινά μπροστά στη μύτη του αλλουνού δεν είναι αποδεκτές».

Ερωτηθείσα αν τα κλειστά κέντρα είναι η μόνη λύση, απάντησε: «Είναι λίγα και για λίγους. Είναι γι’ αυτούς που θα μείνουν για μικρό χρονικό διάστημα (μέσος όρος έξι μήνες) και μετά πρέπει να επιστρέψουν. Υπάρχει μια πρόταση του Ζεερχόφερ που είναι πραγματικά επαναστατική. Αντιλαμβάνονται και οι υπόλοιποι Ευρωπαίου ότι αυτό δεν μπορεί να πάει άλλο.  Αυτό που είπε ο Μητσοτάκης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι χώρος στάθμευσης, είναι κάτι το οποίο αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται κι αυτοί».

Μήνυμα προς «όσους σηκώνουν πατριωτικούς τόνους»

Με αφορμή τις αντιδράσεις από την ενδοχώρα, η κ. Μπακογιάννη έστειλε μήνυμα σε «όσους σηκώνουν ψηλούς πατριωτικούς τόνους»: «Τα νησιά μας είναι η άμυνα της χώρας μας. Άρα όταν ένα νησί μας βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, έχουμε υποχρέωση όλοι να δείξουμε μια μορφή αλληλεγγύη». Για μια κοινωνία, πολλές φορές η εμπειρία δείχνει ότι δεν έγιναν πράγματα που υποσχέθηκε το κράτος. Εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης. Ό,τι λέει, πρέπει να το κάνει. Όταν λέμε θα πάνε εκεί 200 άτομα, αλλά θα υπάρξει πχ ιατρική υποδομή, πρέπει να το κάνουμε. Αν δεν τα κάνουμε ρίχνουμε νερό στον μύλο των ανθρώπων που αντιδρούν».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares