Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Πρόταση της κυβέρνησης για… εκλογικό pass ύψους 500 ευρώ σε κάθε ψηφοφόρο!

Τι άλλο θα ακούσουμε;!!!

Τα γυαλιά στον Άδωνι και τα… καλάθια του βάζει ο υπουργός Οικονομικών και αρχηγός του ισχυρότερου κόμματος στο κοινοβούλιο της Σλοβακίας, καθώς πρότεινε να δοθούν 500 ευρώ σε όποιον πολίτη θα  πάει να ψηφίσει στις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου!

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euractiv, o Ιγκόρ Μάτοβιτς, πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας και επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Ολάνο, προχώρησε στην πρωτότυπη αυτή πρόταση, προκειμένου να ενισχύσει την προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες. Κύριος φόβος του Μάτοβιτς, όπως αναφέρει το Euractiv, είναι η αποχή από τις εκλογές και η άνοδος στην εξουσία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η πρόταση του Μάτοβιτς αφορά έμβασμα ύψους 500 ευρώ, το οποίο θα προσφερθεί σε κάθε νόμιμο ψηφοφόρο που θα προσέλθει στις κάλπες του 2023, μόνο, όμως, για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και όχι για άλλη εκλογική αναμέτρηση.

Ο στενότερος σύμμαχος του Μάτοβιτς στην κυβέρνηση, ο Μπόρις Κολάρ του κόμματος Είμαστε Οικογένεια, είπε ότι, αν ο Μάτοβιτς βρει τα κεφάλαια για την κάλυψη της δαπάνης, θα ψηφίσει την πρόταση. Το Χλας απέρριψε την πρόταση, με τον Πελεγκρίνι να υποστηρίζει ότι «πρόκειται για αστειότητες, που δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο», με τον Μάτοβιτς, να απαντά ότι κίνητρα σε ψηφοφόρους –παρότι όχι σε χρηματική μορφή– προσφέρουν και άλλες χώρες, όπως η Ελβετία.

Σημειώνεται ότι, μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, το Εθνικό Συμβούλιο της Σλοβακίας ψήφισε σειρά παροχών, κόστους εκατοντάδων εκατ. ευρώ, όπως δωρεάν σχολικά γεύματα και αυξήσεις στις συντάξεις.

newsbreak.gr
Shares