Παρασκευή , 18 Ιουνίου 2021
Τελευταία Νέα

Πρόταση μομφής για τον Σταϊκούρα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ…

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ…

“Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας στα μουλωχτά”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προαναγγέλοντας την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Πρόταση μομφής κατά τoυ υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προανήγγειλε το απόγευμα της Πέμπτης, από βήματος Βουλής ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

‘Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας: “Με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα. Mε βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα.

Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών. Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους. Τον νόμο που μετά από οκτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει της προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά. Σαν τους κλέφτες. Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση. Να αναγκαστεί να έρθει και ο κύριος Μητσοτάκης, που κρύβεται. Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας”.

 

news247.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares