Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Πρωταπριλιά: 5 κορυφαίες φάρσες που είδαν οι τηλεθεατές on-air!

Πρωταπριλιά σήμερα και οι πρωταπριλιάτικες φάρσες που έχουν αγαπηθεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική θα έχουν την τιμητική του.

Μπορεί κανείς να μη γνωρίζει με βεβαιότητα από πού προέρχεται το συγκεκριμένο έθιμο όμως κάθε χρόνο αυτή την ημέρα το ψέμα είναι αυτό που κυριαρχεί.

Οι πρωταγωνιστές της μικρής οθόνης δεν ξεφεύγουν από τα πρωταπριλιάτικα αστεία και έτσι παρακάτω θα δείτε μερικές απολαυστικές φάρσες που είδαμε στον τηλεοπτικό αέρα.


Η επικρατέστερη εκδοχή για την προέλευση του εθίμου:

Η δημοφιλέστερη θεωρία πάντως για την προέλευση αυτού του εθίμου έχει σχέση με την αλλαγή του ημερολογίου τον 16ο αιώνα. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η έναρξη του νέου χρόνου γιορταζόταν στην αρχή της άνοιξης. Όταν η Γαλλία όμως άλλαξε σε ρωμαϊκό ημερολόγιο, η Πρωτοχρονιά «μετακινήθηκε» στον Ιανουάριο. Εκείνοι που αρνούνταν να δεχτούν αυτή τη μετάβαση, κυρίως εκείνοι που ζούσαν στην ύπαιθρο, έγιναν γνωστοί ως οι «ανόητοι του Απριλίου ή αλλιώς «April fools».

Μία άλλη εκδοχή λέει πως το έθιμο ξεκίνησε από τους Κέλτες οι οποίοι ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου, όμως εκείνο το διάστημα, τα ψάρια δεν πέφτουν εύκολα στα δίχτυα. Ετσι και αυτοί, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια έγινε, με το πέρασμα του χρόνου, έθιμο.

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές χιουμοριστικές φάρσες που είδαμε στην Τηλεόραση:

Η πρωταπριλιάτικη φάρσα που είχαν κάνει στον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό στον ΑΝΤ1.

 

gossip-tv.gr

Shares