Τετάρτη , 29 Ιανουαρίου 2020
Τελευταία Νέα

Προσβολή από το Βρετανικό Μουσείο: Σε αίθουσα γεμάτη μούχλα, δυσοσμία & αράχνες τα Γλυπτά του Παρθενώνα …

Οργή έχει προκαλέσει η κίνηση του  Βρετανικού Μουσείου να τοποθετήσε σε αίθουσα γεμάτη μούχλα, δυσοσμία και αράχνες τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Τα παραπάνω κατήγγειλαν πολίτες από το Ηράκλειο της Κρήτης που επισκέφθηκαν το μουσείο του Λονδίνου για να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του cretapost.gr.

Η οροφή της αίθουσας είναι διαβρωμένη, ενώ και στην τοιχοποιία δίπλα στα εκθέματα, παρατηρείται μούχλα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους επισκέπτες, στους τοίχους υπήρχαν και ιστοί από αράχνες.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια αίθουσα, το 2018 παρουσιάστηκε διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση που είχε «πλήξει» το Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδας.

Το Βρετανικό Μουσείο τότε, με γραπτή του δήλωση, είχε υποστηρίξει ότι: «υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκάλερι. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

Σύμφωνα με το Μουσείο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα, καθώς «η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο».

Μενδώνη: Προσβλητική για τα Γλυπτά του Παρθενώνα η κατάσταση στο Βρετανικό Μουσείο

Άστραψε και βρόντηξε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφορικά με τις εικόνες που είδαν την Τρίτη το φως της δημοσιότητας από την τραγική κατάσταση που παρουσιάζει το Βρετανικό Μουσείο στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα», δήλωσε η αρμόδια υπουργός, Λίνα Μενδώνη.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares