Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Πρόστιμο στον βαρόνο των ναρκωτικών «Ντον Μάριο»

Ο Ντανιέλ Ρεντόν Ερέρα, ή «Ντον Μάριο», βαρόνος ναρκωτικών στην Κολομβία, καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή 35 χρόνων κάθειρξης και να καταβάλει πρόστιμο 45 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ


Ο άλλοτε ηγέτης ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης, 57 ετών, ομολόγησε την ενοχή του πέρυσι. Μεταξύ άλλων, τον βάραινε η κατηγορία πως εισήγαγε στην αμερικανική επικράτεια δεκάδες τόνους κοκαΐνης.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 35 χρόνων κάθειρξης για συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες με την ιδιότητα του ηγετικού στελέχους της Clan del Golfo, του ισχυρότερου καρτέλ των ναρκωτικών στην Κολομβία.

 

Του επιβλήθηκε ακόμη ποινή 15 χρόνων κάθειρξης για «σύσταση και συμμορία με σκοπό την παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τις Ενωμένες Δυνάμεις Άμυνας της Κολομβίας (AUC)», ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης που μετασχηματίστηκε στην Κλαν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι δύο ποινές θα συγχωνευθούν, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Σήμερα (σ.σ. χθες Δευτέρα) έλαβε τέλος η εγκληματική σταδιοδρομία του Ρεντόν Ερέρα», του «άλλοτε πιο επίφοβου ναρκωτρομοκράτη στην Κολομβία», διαβεβαίωσε ο αμερικανός εισαγγελέας Μπρίον Πις, πάντα σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares