Τρίτη , 3 Οκτωβρίου 2023

Προσπάθησε να διασχίσει την θάλασσα μέσα σε τεράστιο τροχό για χάμστερ και συνελήφθη!

Ο Ρέζα Μπαλούτσι προσπαθούσε να φτάσει από την Τζόρτζια μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο

Προσπάθησε να διασχίσει τον Ατλαντικό χρησιμοποιώντας τροχό για χάμστερ, αλλά σε μέγεθος ανθρώπου, και τελικά συνελήφθη. Ο Ρέζα Μπαλούτσι, από τη Φλόριντα, βρέθηκε περίπου 70 ναυτικά μίλια έξω από το νησί Tybee της Τζόρτζια, στις 26 Αυγούστου.

Ο άνδρας προσπαθούσε να φτάσει μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου 4.000 μίλια μακριά, βασιζόμενος σε ένα αρκετά φιλόδοξο εγχείρημα. Σημειώνεται ότι πριν από περίπου 10 χρόνια, το 2014, επιχείρησε να θέσει για πρώτη φορά σε εφαρμογή το σχέδιό του, με την πρώτη έκδοση του «υδάτινου» τροχού να κοστίζει 4.500 δολάρια.

Αργότερα, προέβη σε τρεις απόπειρες το 2016, παρόλο που είχε απειληθεί μέχρι και με ποινή φυλάκισης. Δεν το έβαλε κάτω… και το 2021 προσπάθησε εκ νέου, έχοντας ως στόχο να φτάσει στη Νέα Υόρκη.

Florida Man Runs to Bermuda in a Giant Bubble | WTFLORIDA
Σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση σύλληψης του Μπαλούτσι, η ακτοφυλακή των ΗΠΑ τον συνέλαβε ενώ πλησίαζε ο τυφώνας Φράνκλιν, ο οποίος σάρωσε την περιοχή τον περασμένο μήνα.

Ανήσυχη για την ασφάλειά του, η ακτοφυλακή προσπάθησε να τον τραβήξει πίσω στην ακτή και έβαλε τέλος στο παράτολμό του σχέδιο.

«Το όχημα ήταν κατειλημμένο από έναν άνδρα επιβάτη, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως Μπαλούτσι», ανέφερε η ανακοίνωση της ακτοφυλακής.

Παρά τις προσπάθειες της Ακτοφυλακής να επαναφέρει τον Μπαλούτσι στη στεριά, εκείνος έγινε επιθετικός και μάλιστα απείλησε να βλάψει τον εαυτό του με μαχαίρι.

Στη συνέχεια απείλησε ότι θα πυροδοτήσει βόμβα εάν κάποιος πλησίαζε, κάτι που οδήγησε σε μία τριήμερη κατάσταση «πολιορκίας», κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μπαλούτσι κατάφερε να επιβιώσει χάρη σε τρόφιμα και άλλες προμήθειες που είχε μαζί του.

Αργότερα αποδείχθηκε ότι η βόμβα δεν ήταν αληθινή και τελικά ο Μπαλούτσι και ο…τροχός του οδηγήθηκαν πίσω στην ακτή από το Λιμενικό Σώμα.

 

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares