Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Γεμίσαμε ηλεκτρονικά καταστήματα στο διαδίκτυο που πουλάνε απο τσατσάρες μέχρι τυριά κι απο καρφίτσες μέχρι … αυτοκίνητα.

Γι’ αυτό ακλά θα κάνουμε να έχουμε τα μάτι μας ανοιχτά, καθώς ανάμεσα τους υπάρχουν και απατεώνες που απλώς επιδιώκουν να μας εξαπατήσουν και να βάλουν στο χέρι προκαταβολές ποσών ή και ολόκληρο το χρηματικό αντίτιμο για προϊόντα που δεν πρόκειται να μας φέρουν ποτέ.

Ήδη απο το Υπουργείο Ανάπτυξης, έπειτα απο καταγγελία, μην φανταστείτε ότι απο μόνο του το Υπουργείο έκανε τη δουλειά του, επέβαλε πρόστιμο 55.000 ευρώ σε μια επιχείρηση που πουλούσε μέσω του διαδικτύου ηλεκτρονικές συσκευές.

Διαπιστώθηκε ότι εισέπρατε τα ποσά για πώληση ηλεκτρονικών συσκευών, τις οποίες ουδέποτε παρέδιδαν στον πελάτη, ενώ δεν του επέστρεφαν και τα χρήματ που είχε προκαταβάλλει.

Άλλες φορές πάλι, υπόσχονταν άμεση παράδοση ενός προϊόντος, στο οποίο όπως απεδείχθη δεν είχαν καν πρόσβαση.

Προσοχή λοιπόν στα ηλεκτρονικά καταστήματα, γιατί πολλά απο αυτά είναι καταστήματα -φαντάσματα και κινδυνεύετε να χάσετε τα χρήματα σας.

 

Πονηρευτείτε όταν διαπιστώσετε ότι στη φίρμα του ηλεκτρονικού καταστήματος στο διαδίκτυο, δεν παρέχονται πληροφορίες  όπως ο αριθμός ΓΕΜΗ της επιχείρησης, το ΑΦΜ, σαφής επωνυμία, διεύθυνση και σταθερό τηλέφωνο της έδρας της επιχείρισης ή ηλεκτρονική διεύθυνση της επιχείρησης.

Τα μάτια σας δεκατέσσερα.

 

Shares