Πριν πανικοβληθείς όμως και απαρνηθείς το αγαπημένο σου εστιατόριο, να σου πούμε πως σύμφωνα με τον Οργανισμό Τυποποίησης Τροφίμων, δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι ξύλινες επιφάνειες κοπής είναι λιγότερο υγιεινές από τις πλαστικές, με την προϋπόθεση βέβαια ότι καθαρίζονται σωστά μετά τη χρήση. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, πολλά βακτήρια, όπως η σαλμονέλα, δεν επιζούν στις ξύλινες επιφάνειες, ενώ στις πλαστικές όχι μόνο επιζούν, αλλά και πολλαπλασιάζονται.
Ο εμπειρογνώμων, Dean Ο. Cliver, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, υποστηρίζει επίσης ότι στις ξύλινες επιφάνειες, τα βακτήρια βυθίζονται κάτω από την επιφάνεια κοπής, όπου δεν πολλαπλασιάζονται και τελικά πεθαίνουν, ενώ στις πλαστικές ζουν στις χαρακιές και όσο και αν καθαριστούν δεν σκοτώνονται.
olivemagazine.gr