Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανακλήθηκε “εξαιρετικό παρθένο” ελαιόλαδο…

Ανακλήθηκε ελαιόλαδο από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ύστερα από χημικές αναλύσεις που διεξήγαγε η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εργαστηριακών Δομών του ΕΦΕΤ, Τμήμα Εργαστηρίων Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας.


Το ελαιόλαδο χαρακτηρίστηκε εκτός προδιαγραφών ποιότητας, διότι κατατάσσεται στην κατηγορία του Πυρηνελαίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (EXTRA VIRGIN OLIVE OIL), με την εμπορική ονομασία “GOLDEN GREECE”, σε μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων, το οποίο επί της συσκευασίας αναγράφει ότι είναι 100% ελληνικό προϊόν και δεν αναγράφονται ημερομηνία ανάλωσης και αριθμός παρτίδας, επωλείτο από το κατάστημα ΙΟΝΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, Νέο Συρράκο 35 στην Ελευθερούπολη Καβάλας και αγοράσθηκε από την Golden Greece LTD, Import-Export, Ul.Han Krum 40str., 8000 Burgas Bulgaria.

 

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το μη κανονικό – νοθευμένο προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν. Καλούνται επίσης οι καταναλωτές, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της συγκομιδής ελαιολάδου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προμήθειά του.

Όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα» και υπενθύμισε ότι «στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου με σκοπό την πλήρη πάταξη της νοθείας και των παράνομων ελληνοποιήσεων».

newsit

Shares