Τρίτη , 21 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Προσλήψεις με άρωμα εκλογών!

Τι προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις συγκοινωνιακές εταιρίες, την πολιτική αεροπορία και τα ΚΤΕΛ 

Πλήθος ρυθμίσεων για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των εποπτευόμενων φορέων περιλαμβάνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που ήταν αναρτημένο σε δημόσια διαβούλευση έως σήμερα το πρωί. Μεταξύ των 65 άρθρων περιλαμβάνονται αρκετές διατάξεις προεκλογικού χαρακτήρα, οι οποίες αφορούν τις συγκοινωνιακές εταιρίες, την πολιτική αεροπορία και τα ΚΤΕΛ.

Ειδικότερα, στις εταιρίες «ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» και «ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» επιτρέπεται έως τις 31.12.2023 η πλήρωση θέσεων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικοτήτων οδηγών και τεχνιτών και υπό τους όρους ειδικής δοκιμαστικής υπηρεσίας ενός έτους, από τον πίνακα των επιλαχόντων του διαγωνισμού που διενεργήθηκε το 2020. Όπως επισημαίνεται, στόχος είναι η αντιμετώπιση της σοβαρής υποστελέχωσης των εταιριών (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ) ώστε να καλυφθούν οι άμεσες υπηρεσιακές ανάγκες των φορέων, αλλά και η άρτια συντήρηση – επισκευή του στόλου τους και των υποδομών τους. Έως το τέλος του έτους επιτρέπεται επίσης στην ΟΣΥ η σταθερή απασχόληση συνεργατών δικηγόρων με αμοιβή, το ύψος της οποίας δεν υπερβαίνει το ύψος της πάγιας περιοδικής αμοιβής. Παράλληλα, το υπουργείο ικανοποιεί πάγια αιτήματα των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ορίζοντας ότι μισθολογικές διαφορές εργαζομένων και καταβληθέντα ποσά για επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και θέσεων ευθύνης δεν αναζητούνται.

Όσον αφορά την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, ρυθμίζεται το καθεστώς των δικηγόρων με έμμισθη εντολή, ένας εκ των οποίων παρέχει αποκλειστικά συμβουλευτικές υπηρεσίες και φέρει την ιδιότητα του νομικού συμβούλου. Επίσης παρατείνεται χρονικά η δυνατότητα κάλυψης των θέσεων προσωπικού κλάδου ΠΕ2 Εναέριας Κυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έως το τέλος του 2023 χωρίς τη δημοσίευση νέας προκήρυξης, από τον πίνακα επιλαχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2015 με βάση τη σειρά κατάταξης και τη δήλωση προτίμησης των ανωτέρω επιλαχόντων, κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης.

Με το νομοσχέδιο παρέχεται επίσης η δυνατότητα επιδότησης λεωφορείων που ανήκουν στα νομικά πρόσωπα των ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε., κάτι που δεν προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ήδη εγκρίνει το ποσό των 30.000.000 ευρώ για επιδότηση των φυσικών προσώπων  στα νησιά σχετικά με την αντικατάσταση των ΕΔΧ ταξί αυτοκινήτων με καινούργια ή μεταχειρισμένα -έως 3 ετών- επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι έως εννέα θέσεων.

Πηγή: newsbreak

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares