Πέμπτη , 23 Μαρτίου 2023

Πρόσκληση στη Ρωσία από την ομοσπονδία Κεντρικής Ασίας να λάβει μέρος σε τουρνουά ποδοσφαίρου

Πρόσκληση στη Ρωσία από την ομοσπονδία Κεντρικής Ασίας να λάβει μέρος σε τουρνουά ποδοσφαίρου

Η Ρωσία έχει προσκληθεί να αγωνιστεί στο τουρνουά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας κεντρικής Ασίας (CAFA) τον Ιούνιο, εν μέσω εικασιών για «μετακόμιση» στην Ασιατική Συνομοσπονδία (AFC), καθώς η χώρα επιδιώκει να επιστρέψει στις διεθνείς διοργανώσεις.


Οι ρωσικές εθνικές ομάδες και σύλλογοι έχουν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τις διοργανώσεις της FIFA, μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Τατζικιστάν (TFF) ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει προσκληθεί στο εναρκτήριο τουρνουά ανδρών της CAFA που είναι προγραμματισμένο για τις 9 έως τις 21 Ιουνίου μαζί με τα έξι κράτη μέλη της και μια άλλη χώρα, κάτι που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Η CAFF είναι μέρος της AFC, ιδρύθηκε το 2014 και περιλαμβάνει τις ομοσπονδίες του Αφγανιστάν, του Ιράν, της Κιργισίας, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν και του Ουζμπεκιστάν.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι η Ρωσία είχε ήδη αποδεχτεί την πρόσκληση, αλλά η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας (RFU) δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι συζητείται η δυνατότητα και οι όροι συμμετοχής της ομάδας.

Όπως είναι γνωστό διοργανώσεις, όπως το Copa America στη Νότια Αμερική, συχνά προσκαλούν φιλοξενούμενες χώρες εκτός της ομοσπονδίας σε τουρνουά.

Η γυναικεία ομάδα κάτω των 17 ετών της Ρωσίας θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νότιας Ασίας (SAFF) από τις 20 έως τις 28 Μαρτίου.

Η μετάβαση από την UEFA στη συνομοσπονδία των 47 εθνών της Ασίας είχε προβληθεί από τον επικεφαλής της RFU, Αλεξάντερ Ντιουκόφ, ως πιθανή επιλογή για να επιτρέψει στις Ρωσικές εθνικές ομάδες και συλλόγους να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η εθνική ανδρών ομάδα έπαιξε τρία φιλικά πέρυσι, με Κιργιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν. Είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσουν το Ιράν και το Ιράκ αυτόν τον μήνα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares