Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Προσγείωση στο… Πούσκιν: Ο Πούτιν αλλάζει όνομα σε 44 αεροδρόμια της Ρωσίας…

Προσγείωση στο... Πούσκιν: Ο Πούτιν αλλάζει όνομα σε 44 αεροδρόμια της Ρωσίας...

Τα Ντομοντένοβο θα λέγεται Μιχαήλ Λομονόσοφ, το Βνούκοβο «Αντρέι Τουπόλεφ« και το Σερεμέτιεβο «Αλεξάντρ Πούσκιν» – Πώς ελήφθη η απόφαση


Τα ονόματα σε 44 αεροδρόμια της Ρωσίας αποφάσισε να αλλάξει με διάταγμα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αντικαθιστώντας τα, με ονόματα ιστορικών προσωπικοτήτων της χώρας από τις τέχνες και τις επιστήμες.

Έπειτα από διαγωνισμό, που κράτησε πάνω από έναν χρόνο, έγιναν γνωστά τα ονόματα που επιλέχθηκαν για τα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας, τα οποία θα αλλάξουν σταδιακά μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Συνεπώς, το αεροδρόμιο της Μόσχας «Ντομοντέντοβο» θα πάρει το όνομα του Ρώσου επιστήμονα και ιδρυτή του πανεπιστημίου της Μόσχας Μιχαήλ Λομονόσοφ.

Παράλληλα, το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας θα φέρει το όνομα του γνωστού ρώσου αεροναυπηγού Αντρέι Τουπόλεφ, ενώ το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της ρωσικής πρωτεύουσας, θα φέρει το όνομα του Ρώσου ποιητή Αλεξάντρ Πούσκιν.

Στο αεροδρόμιο της πόλης Μινεράλνιε Βόντι θα δοθεί το όνομα ενός Ρώσου ποιητή, του Μιχαήλ Λέρμοντοφ, στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης θα δοθεί το όνομα του γνωστού ζωγράφου Αϊβαζόφσκι και στο αεροδρόμιο του Βορόνεζ το όνομα του Μεγάλου Πέτρου.

Το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης «Πούκλκοβο» δεν περιλαμβάνεται στο διάταγμα, ενώ ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός σε συνομιλία που είχε με τον γνωστό ιστότοπο Fontanka.

Η ψηφοφορία για το εν λόγω αεροδρόμιο έγινε σε δύο γύρους. Στο πρώτο γύρο επικράτησε το όνομα του Μεγάλου Πέτρου, αλλά στην συνέχεια το όνομα του δόθηκε στο αεροδρόμιο του Βορόνεζ. Στον δεύτερο γύρο επικράτησε το όνομα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.

Η ιδέα να δοθούν στα ρωσικά αεροδρόμια ονόματα διακεκριμένων προσωπικοτήτων ανήκει στον μητροπολίτη του Πσκόφ και Παρχόμσκι Τίχονοφ (κατά κόσμο Σεφκουνόφ), τον οποίο η εφημερίδα Financial Times είχε χαρακτηρίσει πνευματικό του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares