Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Προς νέο ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ με τη Ρωσία: «Είμαι ΟΜΗΡΟΣ της Ελλάδος»…

Ο Γεβγκένι Καλίνιν, βρίσκεται στις φυλακές έως ότου φτάσει στην Αθήνα το αίτημα έκδοσής του. Καλεί τις ελληνικές αρχές να μην τον εκδώσουν στην Ουκρανία, καθώς όχι μόνο δεν θα τύχει δίκαιης δίκης, αλλά κινδυνεύει και η ίδια του η ζωή.

Δριμύ κατηγορώ απευθύνει μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Ρώσος επιχειρηματίας Γεβγκένι Καλίνιν που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες από τις ελληνικές αρχές, κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας που είναι ειδικός στον τομέα της ενέργειας, καλεί τις ελληνικές αρχές να μην τον εκδώσουν στην Ουκρανία καθώς όχι μόνο δεν θα τύχει δίκαιης δίκης, αλλά απειλείται και η ίδια του η ζωή.

«Είναι προφανές ότι στην Ουκρανία δεν έχω καμία πιθανότητα για μια δίκαιη δίκη και επιπλέον η έκδοσή μου στο ουκρανικό καθεστώς συνεπάγεται 100% απειλή για τη ζωή μου. Με απλά λόγια είτε θα σκοτωθώ από την αστυνομία ή τους ακραίους ή ζητήσουν τεράστια αμοιβή για να “κλείσουν την υπόθεση”», αναφέρει ο Καλίνιν.

Ο Καλίνιν, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι ουκρανικές αρχές και συνδέει τη σύλληψή του με πολιτικές σκοπιμότητες. Τονίζει επίσης, ότι δεν περίμενε ποτέ ότι οι ελληνικές αρχές θα έπαιρναν Ρώσους ως «ομήρους» προς όφελος της Ουκρανίας και μάλιστα με βάση ένα «μη εγκεκριμένο ένταλμα της Interpol».

«Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η Σομαλία βρίσκεται τόσο κοντά. Ποτέ δεν πίστευα ότι οι ελληνικές αρχές θα έπαιρναν Ρώσους ως ομήρους προς όφελος της Ουκρανίας. Μπορώ να φανταστώ πόσο ενθουσιασμό και χειροκροτήματα προκάλεσε η είδηση της ομηρίας μου στα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μπορώ επίσης να φανταστώ πόση λάσπη έριξαν επάνω μου αποκαλώντας με “συνεργό του Κουρτσένκο” και “σύντροφο του Γιανούκοβιτς”», αναφέρει στην επιστολή του ο Καλίνιν.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, μετά από αίτημα της Ουκρανίας ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι. Ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, αρμόδιος για θέματα έδοσης, διέταξε την προφυλάκισή του στις φυλακές Κορυδαλλού, έως ότου σταλεί στην Ελλάδα, το ουκρανικό αίτημα έκδοσής του. Κατηγορείται από τις Ουκρανικές αρχές για παραβίαση φορολογικών νόμων.

Ο δικηγόρος του, Γιάννης Ραχιώτης, δήλωσε στο Sputnik ότι η δίωξή του είναι πολιτικό θέμα.

«Ο Καλίνιν βρίσκεται στη λίστα του γνωστού ιστότοπου”Peacemaker”. Κατηγορείται για το γεγονός ότι εργάστηκε σε εταιρείες οι οποίες υποτίθεται ότι ελέγχονταν από υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς», δήλωσε ο Ραχιώτης.

Η λίστα του «Peacemaker» είναι μια «μαύρη λίστα», όπου δημοσιεύονται προσωπικά στοιχεία όσων θεωρούνται «εχθροί της Ουκρανίας».
sputniknews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares