Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Προς ”γκριζάρισμα” στο Αιγαίο με αμερικανική ”διαιτησία” – Η Ουάσινγκτον ”πίσω” από την ”διπλωματία των σεισμών;

Προς ''γκριζάρισμα'' στο Αιγαίο με αμερικανική ''διαιτησία'' - Η Ουάσινγκτον ''πίσω'' από την ''διπλωματία των σεισμών;

”Tην διπλωματία των σεισμών” χαιρέτισαν oι Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας ενώ παράλληλα ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να βοηθήσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ…

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Robert O’Brien δήλωσε:

“Είναι υπέροχο να βλέπουμε τις δύο χώρες να αφήνουν κατά μέρος τις διαφορές τους και να βοηθούν η μία την άλλη σε μια περίοδο ανάγκης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης έτοιμες να βοηθήσουν”

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτάγους υπέβαλε συλλυπητήρια των ΗΠΑ για την απώλεια ζωών και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «ενθουσιάστηκαν» από τη συνεργασία μεταξύ των Τούρκων και Ελλήνων υπουργών εξωτερικών.

Προς ''γκριζάρισμα'' στο Αιγαίο με αμερικανική ''διαιτησία'' - Η Ουάσινγκτον ''πίσω'' από την ''διπλωματία των σεισμών;

Προς ''γκριζάρισμα'' στο Αιγαίο με αμερικανική ''διαιτησία'' - Η Ουάσινγκτον ''πίσω'' από την ''διπλωματία των σεισμών;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τον φονικό σεισμό.

Ακόμα, τοποθετήθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter λέγοντας:

“Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, αυτές τις στιγμές πρέπει να στεκόμαστε μαζί”

Ο βοηθός του Ερντογάν Φαχρετίν Άλτουν έγραψε στο Twitter ότι η καταστροφή “μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο κοντά είμαστε παρά τις διαφορές μας σχετικά με την πολιτική”.

Παρόλα αυτά οι εντάσεις μαίνονται σφοδρές σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, καθώς η Άγκυρα απέστειλε πολεμικά πλοία για να διερευνήσει ενεργειακούς πόρους σε ελληνικά ύδατα που αφορούν την ΑΟΖ της Ελλάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι η ”ίδια διπλωματία των σεισμών” είχε ασκηθεί και το 1999 από την Ελλάδα προς την δοκιμαζόμενη τότε Τουρκία, ως μια πράξη ανθρωπισμού, η οποία όμως δεν βρήκε ουσιαστικά καμία ανταπόκριση από την Άγκυρα που έχει τα δικά υποχθόνια σχέδια για την ελληνική ΑΟΖ.

“Διπλωματία των σεισμών” με το Oruc Reis στον 28ο Μεσημβρινό – Η προκλητική “αλληλεγγύη” του Ερντογάν (BINTEO)

Σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να προκαλέσει εκ νέου το προσεχές διάστημα κοντά στην Κρήτη, πιθανόν να έχουμε μια ακόμα πιο μεγάλη ένταση με ανοιχτό επίσης το ενδεχόμενο πρόκλησης κάποιου σοβαρού επεισοδίου, και η αποκαλούμενη “διπλωματία των σεισμών” θα είναι για ακόμα μια φορά, κίνηση εντυπωσιασμού, άσκοπη στο σύνολό της.

Η όμορη χώρα έχει αποφασίσει εδώ και χρόνια αποφασίσει ότι επιθυμεί να κινείται ως περιφερειακή δύναμη, που θα “διατάζει” και οι υπόλοιποι θα εκτελούν.

Η Ελλάδα συστυχώς αφήνει την Άγκυρα να καλλιεργεί τέτοιες ψευαισθήσεις, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε (ούτε εμείς, ούτε οι Τούρκοι) την κατά κράτος υπεροχή της Ελλάδας σε θάλασσα και αέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΑΓΙΔΑ: Τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θα τις αλλάξουν οι σεισμοί…

 

Μάλιστα, πλειάδα ειδικών κάνουν λόγο( το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα έντονα) για νεο-οθωμανικό επεκτατισμό που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά σφοδρώνσυγκρούσεων στην Α.Μεσόγειο.

Εδώ ακριβώς πρέπει να επέμβουν οι ΗΠΑ, δίνοντας ιδιάιτερη προσοχή στην μετατροπή της Τουρκίας σε ένα ακραίο θεοκρατικό κράτος με διασυνδέσεις με τους ισλαμιστές φονταμεταλιστές του ISIS.

Αυτή είναι η Τουρκία! Δείτε πως ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους “αγαπημένους” του τζιχαντιστές…(ΦΩΤΟ)

με πληροφορίες από pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares