Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Προς εμφύλιο η Αρμενία: Πολίτες ζητούν από τον στρατό να ”ρίξει” τον Πασινιάν

Προς εμφύλιο η Αρμενία: Αναταραχή επικρατεί στην Αρμενία, μετά την γνωστοποίηση της συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν αλλά και την παραχώρηση τμημάτων του Αρστάχ

Ήδη δεκάδες πολίτες ζητούν την παραίτησή του, ενώ επιθυμούν να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο διοικητής των Αρμενικών ΕΔ.

Εν τω μεταξύ, Αρμένιοι στα social media γράφουν Ρωσική «προδοσία» και παράδοση του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) στους Αζέρους.

Οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες, καθώς δεκάδες πολίτες μπήκαν στο σπίτι του Αρμένιου πρωθυπουργού με σκοπό να τον λιντσάρουν. Φυσικά αυτός δεν βρισκόταν εκεί, αλλά το σπίτι έχει υποστεί τεράστιες ζημιές

«Πρώτον, η δήλωση για την οποία γίνεται λόγος θα κυκλοφορήσει. Έχω δει κάποια κείμενα στο διαδίκτυο, αυτό είναι σχεδόν αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω πλήρως την αυθεντικότητά τους. Μπορώ μόνο να πω ότι η ίδια η δήλωση θα κυκλοφορήσει σύντομα .. Επιπλέον, θα δημοσιευτεί σε διεθνείς πλατφόρμες», δήλωσε η Ζαχάροβα, όπως μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Echo of Moscow.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν δήλωσε την Τρίτη ότι οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνεχίζονται παρά τη νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

«Οι συγκρούσεις στο Καραμπάχ δεν έχουν σταματήσει πλήρως, συνεχίζονται, αλλά ελπίζουμε ότι θα τερματιστούν» δήλωσε ο Πασινιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τον λαό της Αρμενίας.

 

Με πληροφορίες:pentapostagma.gr

Shares