Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022

Προς διπλωματικό επεισόδιο – Η Ουκρανία ζήτησε να αποβληθεί το Ιράν από το Μουντιάλ

Ουκρανία: Ζήτησε να αποβληθεί το Ιράν από το Μουντιάλ (vid)

Επίσημο αίτημα για την αποβολή του Ιράν από το Μουντιάλ του Κατάρ κατέθεσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας στη FIFA.


O λόγος της κίνησης αυτής, όπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση, είναι τόσο οι συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί από την αστυνομία ηθών του Ιράν, όσο και λόγω της συμμετοχής του Ιράν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις συστηματικές εκδηλώσεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, οι οποίες θα μπορούσαν να παραβιάζουν τις αρχές και τους κανόνες του καταστατικού της FIFA.

Λαμβάνοντας υπόψη το ψήφισμα 22.31 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν και την υποτιθέμενη συμμετοχή του Ιράν στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας, απευθύνουμε έκκληση στη FIFA με πρόταση να εξεταστεί ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας του Ιράν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως το Ιράν βρίσκεται στον 2o όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με Αγγλία, ΗΠΑ και Ουαλία.

Πηγή: fosonline.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares