Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Προς διακοπή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ιατρικού προσωπικού – Απαγόρευση παροχών σε μη συνεργάσιμους κρατουμένους

Το Υπουργικό Συμβούλιο της νεοσύστατης Κυβέρνησης Μελόνι στην Ιταλία, ενέκρινε νομοθετικό διάταγμα με διάφορα μέτρα


Το απόγευμα της Δευτέρας η Ιταλίδα Πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ξεκίνησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου της νέας Κυβέρνησης.

 

Το Υπουργικό Συμβούλιο της νεοσύστατης Κυβέρνησης Μελόνι ενέκρινε νομοθετικό διάταγμα με διάφορα μέτρα.

 

Κατ’αρχάς, εγκρίθηκε το μέτρο απαγόρευσης των παροχών σε κρατούμενους που δεν συνεργάζονται με τη δικαιοσύνη, γνωστό στην Ιταλία και ως “εχθρική ισόβια κάθειρξη” (ergastolo ostativo εις την Ιταλικήν).

Νέα μέτρα αφορούν επίσης τα μέτρα κατά της διασποράς του Covid-19. Αναλυτικά, τίθεται η επέκταση της χρήσης σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας για όλους, επισκέπτες και προσωπικό, ενώ διακόπτεται από αύριο 1 Νοεμβρίου ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του Covid για τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό. Αυτό συνεπάγεται και προοδευτική επανένταξη του μη εμβολιασμένου προσωπικού.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα ενιαίο νομοθετικό διάταγμα που θα συγκεντρώνει, μεταξύ άλλων, και μέτρα κατά των μη εξουσιοδοτημένων rave parties. Μάλιστα φαίνεται πως οι διοργανωτές αυτών των συγκεντρώσεων που καταλαμβάνουν παράνομα κτίρια ή οικόπεδα θα υποστούν ποινές φυλάκισης έως και έξι ετών (αντί για δύο έτη, ως έχει σήμερα) με πρόστιμα ύψους έως και 10.000 ευρώ.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares