Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Προκλητικός ο Ερντογάν: Στέλνει και δεύτερο γεωτρύπανο στην Αν. Μεσόγειο με συνοδεία τουρκικές φρεγάτες και απειλές πολέμου…

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέες δηλώσεις πριν από λίγο, σχετικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις εντάσεις που επικρατούν στην κυπριακή ΑΟΖ, στέλνοντας σαφές «μήνυμα» για τις κινήσεις και τις προθέσεις της Άγκυρας στην περιοχή.

Με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τον Ερντογάν,μόνιμα τον τελευταίο καιρό, ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχισε την προκλητική ρητορική του για την ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως θα προστατεύσει τα δικαιώματα του «ψευδοκράτους» στην περιοχή, στέλνοντας δεύτερο γεωτρύπανο, αλλά και φρεγάτες.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν δήλωσε πως σήμερα η Τουρκία δεσμεύεται να προστατεύσει τα δικαιώματα του «ψευδοκράτους» στην ανατολική Μεσόγειο και στις «ΑΟΖ βόρεια της Κύπρου».

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι, για τους παραπάνω λόγους, έχουν αποκτηθεί τα κατάλληλα μέσα για γεωτρήσεις, αναφερόμενος στο δεύτερο γεωτρύπανο «Γιαβούζ» που προετοιμάζεται να στείλει η Άγκυρα στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια τόνισε χαρακτηριστικά πως στο σημείο αυτό θα σταλούν και τουρκικές φρεγάτες για να διασφαλιστεί η προστασία τους.

Στο τέλος,σύμφωνα με το CNN Turk, ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι «οι Τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους κατοίκους στη νότια Κύπρο, ειδικά σε ζητήματα όπως το πετρέλαιο στην περιοχή» και συνέχισε προειδοποιώντας «και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάζει αυτά τα δικαιώματα».

 

europost

 

Shares