Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023

Προκλητική ανακοίνωση από το τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας: «Δεν θα ανεχτούμε κανένα τετελεσμένο από την Ελλάδα»

Το… άσπρο-μαύρο κάνει και πάλι η Άγκυρα, ανεβάζοντας ξανά τους τόνους.

Το απειλητικό κρεσέντο της Άγκυρας συνεχίζεται έπειτα και από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περιλαμβάνεται ένα προκλητικό μήνυμα προς την ελληνική πλευρά λέγοντας ότι «οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα γίνει ανεκτό».

Επίσης στη διακήρυξη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, όπως μεταδίσει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αναφέρονται τα εξής:

«Υπογραμμίζεται ότι τα κράτη που θέλουν να ενταχθούν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και το πνεύμα της συμμαχίας».

«Οι αποτρόπαιες επιθέσεις που αποτελούν εκδήλωση αντι-ισλαμικού ρατσισμού και στοχεύουν τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων καταδικάζονται έντονα».

Ειδικά για τη Σουηδία και τη Φινλανδία δηλώνεται πως «είναι απαραίτητο να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το μνημόνιο κατανόησης για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων με συγκεκριμένα βήματα.»

Κλείνοντας, σημειώνεται ότι όσοι ενθαρρύνουν και πατρονάρουν ενέργειες που υπονομεύουν αξίες όπως η ελευθερία της θρησκείας, της συνείδησης και της σκέψης είναι εταίροι σε εγκλήματα μίσους.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares