Παρασκευή , 5 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Προκλητικές εικόνες στην Αμμόχωστο -Ξεκίνησε η ”εισβολή” Τούρκων: Άνοιξαν το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων…..

Οι κατοχικές δυνάμεις ανοίγουν τη δίοδο που οδηγεί στην παραλία των Βαρωσίων. Σημαίες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος διακρίνονται στα βίντεο που μεταδίδουν τα τ/κ Μέσα.

Αν και η απόφαση στόχευε στο να δοθεί ώθηση στον εκλεκτό του Ταγίπ Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, για τις λεγόμενες εκλογές της Κυριακής, αυτό φαίνεται να μην επιτυγχάνεται, καθώς οι αντιδράσεις λειτουργούν σε βάρος του.

Κατά το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου, επιτράπηκε η είσοδος σε πολίτες αλλά και σε λειτουργούς του Τύπου ύπο το βλέμμα της ψευδοαστυνομίας.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο Τατάρ αναφέρει ότι “αποκαθιστούμε το κλειστό Βαρώσι για την ανθρωπότητα, την Κύπρο και τον κόσμο. Περπατούμε όλοι μαζί από το ανοικτό Βαρώσι προς ένα νέο μέλλον.”

 

Καψόνια Τούρκων σε συνεργείο του ΣΙΓΜΑ

Στο οδόφραγμα των Στροβιλιών παραμένει εδώ και μια ώρα συνεργείο του ΣΙΓΜΑ, καθώς ψευδοαστυνομικοί και μέλη του κατοχικού στρατού, δεν επιτρέπει την είσοδο του συνεργείου στο δρόμο που οδηγεί στα Βαρώσια.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ Χριστόδουλο Μεταξά που βρίσκεται στο σημείο, δεν επετράπη η είσοδος σε ένα ακόμη συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού.

Οι ψευδοαστυνομικοί τους ανέφεραν πως θα πρέπει να λάβουν ειδική άδεια ενώ άφησαν να νοηθεί ότι θα μπορούσαν να περάσουν χωρίς κάμερες.

Σε παράταξη οχημάτων της λεγόμενης “αστυνομίας” του ψευδοκράτους στην πύλη που έχουν στήσει για είσοδο και έξοδο από τα Βαρώσια, το κατοχικό καθεστώς συνεχίζει τις πυρετώδεις προετοιμασίες που επικρατούν το τελευταίο 48ωρο για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Εκσκαφείς, μπουλντόζες, οδοστρωτήρες και φορτηγά ολοκλήρωσαν χθες τις εργασίες καθαρισμού των λεωφόρων Δημοκρατίας και Κένεντι, ενώ λειτουργοί του λεγόμενου “πρωθυπουργικού γραφείου” σηματοδότησαν τις απαγορευμένες περιοχές για είσοδο επισκεπτών, περιμετρικά των δρόμων που οδηγούν στην παραλία της Αμμοχώστου.

Συνεργείο του Alpha Κύπρου κατέγραψε πριν από λίγο εικόνες από τον αναβρασμό που επικρατεί στην περιοχή μεταξύ του λεγόμενου σταδίου “Φαζιλ Κουτσιούκ” και του ξενοδοχείου “Κωνστάντια” όπου στις έντεκα το πρωί θα επιτραπούν οι πρώτες διελεύσεις οχημάτων και πεζών.

Στο κουβούκλιο που έχει στηθεί, ψευδοαστυνομικοί θα διενεργούν ελέγχους ταυτοτήτων, ενώ τα μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από την περίκλειστη πόλη αναμένεται να είναι δρακόντεια.

Τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα ότι το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων μετατίθεται από τις έντεκα το πρωί στις τέσσερις το απόγευμα. Αργότερα ωστόσο διευκρινίστηκε ότι στις τέσσερις το απόγευμα θα φτάσει στο σημείο εισόδου και εξόδου ο ψευδοπρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ για να επιθεωρήσει τα έργα και τη διαδικασία διελεύσεων.

Η ιστοσελίδα του Μπαϊράκ δημοσιεύει και φωτογραφίες από την περιοχή, τις εργασίες καθαριότητες και τον δρόμο που θα χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση στην παραλία του Βαρωσίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οποιεσδήποτε απαγορεύσεις ή περιορισμοί όσον αφορά τα άτομα που θα μπορούν να πάνε στο παραλιακό μέτωπο, ούτε υπάρχει ενημέρωση για το κουβούκλιο που έχει τοποθετηθεί στο σημείο διέλευσης ή ελέγχου, όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο. Μόνο η Χαβαντίς σήμερα αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι θα εφαρμοστεί παρόμοιο καθεστώς με εκείνο στην παραλία του Αγίου Μέμνωνα, που είχε ανοίξει πριν 3 χρόνια και “ο κόσμος θα μπαίνει από πύλη του στρατού”.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares