Σάββατο , 25 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Πρόκληση Σκοπιανών – Με «Μακεδονικά κρασιά» τα Σκόπια σε διεθνή έκθεση στη Γερμανία

Με ταμπέλα «μακεδονικοί οίνοι» εμφανίστηκαν τα οινοποιία των Σκοπίων στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κρασιού ProWein 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντροφ της Γερμανίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του ελληνικού προξενείου στο Ντίσελτορφ που εντόπισε τη σχετική φράση σε αφίσες και σε προωθητικό υλικό της διοργάνωσης, ζητώντας από τους διοργανωτές αυτές να κατέβουν.

Λόγω του ότι ο όρος “Μακεδονία” αποτελεί Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη της Ελλάδας (ΠΓΕ Μακεδονία) για οίνους που παράγονται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μακεδονίας, οι ανωτέρω αναφορές παραβιάζουν το κοινοτικό κεκτημένο, που αφορά το καθεστώς των αναγνωρισμένων ως ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων και οι ελληνικές αρχές (Υπουργείο Εξωτερικών) προέβησαν στις απαραίτητες παρεμβάσεις στους διοργανωτές της έκθεσης, αλλά και σε λοιπούς φορείς και υπηρεσίες της Γερμανίας.

 

«Μακεδονικός οίνος» και «Μακεδονικός αμπελώνας» σε διεθνή διαγωνισμό οίνου στη Γαλλία
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγους μήνες καθώς το Φεβρουάριο οι γείτονες συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό οίνου «Citadelles du Vin» στη Γαλλία πάλι με ταμπέλες «μακεδονικός οίνος» και «μακεδονικός αμπελώνας».

Ωστόσο, μετά από παρέμβαση των ελληνικών Αρχών διόρθωσαν τις σχετικές φράσεις οι εταιρίες από τα Σκόπια.

Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares