Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Πρόκληση Οκτάι-Επέκταση βάσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα κατεχόμενα!

Θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για προστασία της ισορροπίας δυνάμεων στην Κύπρο και σύντομα θα επεκταθεί η βάση μη επανδρωμένων εναέριων μέσων στο κατεχόμενο Λευκόνοικο, ένοπλων και μη (İHA/SİHA), δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δηλώσεις του στη Sabah, που κυκλοφόρησε χθες, ο κ. Οκτάι είπε ότι η Τουρκία είναι ξεκάθαρη έναντι των ΗΠΑ που αποσταθεροποιούν -όπως ανέφερε- τις ισορροπίες στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι ως εγγυήτρια χώρα η Τουρκία θα λάβει όλα τα μέτρα για τη διατήρηση της ισορροπίας δυνάμεων στην Κύπρο.

Ο παράγοντας που διαταράσσει την ισορροπία δυνάμεων, υποστήριξε, είναι οι χώρες που βρίσκονται εκτός περιοχής. “Η Αμερική έκανε το πρώτο βήμα με την άρση του εμπάργκο όπλων. Συνάπτονται επίσης νέες συμφωνίες. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να διαταραχθεί η ισορροπία μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς. Ούτε προς το δικό μας συμφέρον είναι”.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι από τη βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών İHA/SİHA στο κατεχόμενο Λευκόνοικο θα παρακολουθούνται οι ενέργειες του “διδύμου Ελληνοκυπρίων – Ελλάδας” και θα καταγράφονται οι “παρανομίες”. Η βάση θα παρέχει στρατηγική αεροπορική υποστήριξη στον κατοχικό στρατό που αριθμεί περίπου 40.000.

capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares