Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Πρόκληση από το Anadolu: Η «τουρκική» μειονότητα της Θράκης τίμησε τους «Τούρκους» ήρωες του Β’ ΠΠ!

Το τουρκικό πρακτορείο γράφει για «Τούρκους από τη Δυτική Θράκη που πέθαναν ή χάθηκαν ενώ υπερασπίζονταν την Ελλάδα»

Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, η Τουρκία μέσω του επίσημου φερέφωνου του καθεστώτος Ερντογάν, βρήκε τρόπο να προκαλέσει για μία ακόμη φορά και να τονίσει εκ νέου την επιμονή της στη στοχοποίηση της Θράκης και της μουσουλμανικής μειονότητας.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu παρουσίασε θέμα για την 28η Οκτωβρίου, γράφοντας ότι η «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης τίμησε τους «593 Τούρκους από τη Δυτική Θράκη που πέθαναν ή χάθηκαν ενώ υπερασπίζονταν την Ελλάδα ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα»!

Γράφει συγκεκριμένα το Anadolu:

Στην Ελλάδα, η τουρκική μειονότητα των 150.000 κατοίκων, τίμησε την Παρασκευή την Ημέρα του Όχι για να τιμήσει τη μνήμη της απόρριψης από την Ελλάδα του τελεσιγράφου της Ιταλίας και εντάχθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Τεβφίκ Χουσεϊνόγλου, συγγραφέας, είπε ότι υπέμειναν τις ίδιες δυσκολίες με τους Έλληνες γείτονές τους κατά τη διάρκεια του πολέμου, μετά την ένταξη της Ελλάδας στις δυνάμεις κατά του Άξονα που ήταν υπό την ηγεσία της ναζιστικής Γερμανίας.

Η τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη εδώ και αιώνες έχει καλές σχέσεις με τους ντόπιους Έλληνες και θεωρεί την Ελλάδα πατρίδα της, πρόσθεσε.

«Επομένως, ήταν φυσιολογικό για τη μειονότητα να πολεμά για την Ελλάδα εκείνη την εποχή», είπε ο Χουσεϊνόγλου.

Σχετικά με το βιβλίο που έγραψε για το θέμα, είπε ότι επισκέφτηκε όλα τα τουρκικά χωριά της περιοχής για να μπορέσει να εκτιμήσει τον ακριβή αριθμό των απωλειών που υπέστη η μειονότητα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων ανέρχεται σε 593, είπε ο Χουσεϊνόγλου.

newsbreak.gr

Shares