Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ (ξανά) οι Τούρκοι! Αναφορές του Ακάρ σε “γαλάζια ΠΑΤΡΙΔΑ” – “ΚΑΜΙΑ απόφαση ΧΩΡΙΣ την Τουρκία”… (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με αναφορές σε Αιγαίο και Κύπρο, λέγοντας ξανά ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα.Ξανά στην “γαλάζια πατρίδα” αναφέρθηκε ο Χουλουσία Ακάρ, λέγοντας ότι η Τουρκία συνεχίζει την παρουσίας της προστατεύοντας τα δικαιώματά της… Ίσως σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει και την παρουσία του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ωστόσο έκανε ακόμη ένα βήμα, λέγοντας πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο όμως όπως τόνισε και σε στρατιωτικό επίπεδο σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο.
Έφτασε μάλιστα να ζητήσει ανοιχτά… μερίδιο λέγοντας χαρακτηριστικά “Δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κανένα θέμα που να μην υπάρχει η Τουρκία. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Από την άλλη όμως σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας”.

Κατά τα άλλα ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία θέλει καλές σχέσεις γειτονίας με όλους και πως σέβεται το διεθνές δίκαιο.

newsit.gr

Shares