Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Προκαλούν οι αλλοδαποί: “Επανάσταση επανάσταση”, “Θέλουμε σπίτια! Θέλουμε λεφτά” – Ο Έλληνας;;;

Ενώ χιλιάδες Έλληνες τα βγάζουν με υπέρβαρο φόρτο πέρα για να πληρώσουν ένα ενοίκιο, τον ΕΝΦΙΑ, την ρήτρα προσαρμογής, συνεχίζει να δίνει λεφτά σε δομές φιλοξενίας λαθροπροσφύγων.

Περισσότεροι από 150 πρόσφυγες ( ;;; ) και <<αλληλέγγυοι>> συμμετείχαν σε κινητοποίηση πριν τρεις εβδομάδες στην πλατεία Κοτζιά, που πραγματοποιήθηκε την ώρα που είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της προσφυγικής δομής του Ελαιώνα. Ζητούν να μην κλείσει η δομή πριν εξασφαλιστεί η στέγαση των προσφύγων σε αξιοπρεπείς συνθήκες στον αστικό ιστό, να μην εξαναγκαστούν οι αλλοδαποί σε μετεγκατάσταση σε καμπ εκτός Αττικής, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων σε υπηρεσίες ψυχικής και κοινωνικής στήριξης των προσφύγων του Ελαιώνα, που έληξαν στο τέλος Ιουνίου.

Στην κινητοποίηση καλούσαν η Επιτροπή Προσφύγων του Καμπ Ελαιώνα, η συλλογικότητα Solidarity with Migrants και η ΚΕΕΡΦΑ. «Οχι στην απομάκρυνση των κατοίκων του Ελαιώνα – στέγη, ιατρική φροντίδα και χαρτιά για όλους!» έγραφε το κεντρικό πανό, ενώ το πανό της Συνέλευσης Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα ανέφερε: «Ζούμε με τους πρόσφυγες στις γειτονιές μας». «Ο Ελαιώνας να μείνει ανοιχτός μέχρι να δώσετε σπίτια στην πόλη για τους πρόσφυγες». «Ολου του κόσμου τα παιδιά, δικά μας παιδιά, όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας! Οχι μακριά και απομονωμένα», έγραφαν τα πλακάτ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστοτέλης. «Οχι στο ρατσισμό, όχι στη δίωξη των προσφύγων/προσφυγισσών» αναγραφόταν στο πανό της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της πορείας εισακούστηκαν προκλητικά συνθήματα

 

πηγή: efsyn

Shares