Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Προκαλεί ο Ερντογάν! «Όσο υπάρχει ο τουρκικός λαός η Αγιά Σοφιά δεν θα ξαναγίνει εκκλησία»….

Οργισμένος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον μακελάρη του Κράιστσερτς. Όσο υπάρχει ο τουρκικός λαός η Αγιά Σοφιά δεν θα ξαναγίνει εκκλησία. Ειδική αναφορά στους Τούρκους από τον δράστη της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία. Τους απειλεί και καλεί να δολοφονηθεί ο Ερντοάν, όπως επίσης η Άνγκελα Μέρκελ και ο Σαντίκ Καν.Η αναφορά του μακελάρη του Κράιστστερς στην Τουρκία, στο 74 σελίδων μανιφέστο του, πριν από την πολύνεκρη επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, είναι ιδιαίτερη. Ο 28χρονος νεοναζιστής Μπρέντον Τάραντ ζητά από τους Τούρκους να φύγουν από την Κωνσταντινούπολη και να περιοριστούν στην ανατολική πλευρά της, απειλώντας τους με αφανισμό.

Νέα Ζηλανδία: Το μανιφέστο της φρίκης – Τι έγραφε ο μακελάρης πριν…
Δηλώνει πως θέλει να κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη, για να ξαναγίνει η πόλη χριστιανική.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε τόσο από το γεγονός πως ο δράστης του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία θέλει να τον δολοφονήσουν. Τον πείραξαν περισσότερο όσα έγραψε ο Τάραντ για την Κωνσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στο Γκαζιάντεπ, την Παρασκευή (15.03.2019), ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε τα όσα αναφέρει στο μανιφέστο του ο μακελάρης. «Αυτός ο αλήτης τι λέει για την Ιστανμπούλ; Αδέρφια μου την αποκαλεί Κωνσταντινούπολη! Θα μετατρέψει λέει την Αγιά Σοφιά πάλι σε εκκλησία. Όσο υπάρχει ο λαός αυτός, όσο υπάρχει αυτή η ψυχή, δεν θα το επιτρέψει, αυτό δεν θα συμβεί» είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε ένα από τα όπλα που είχε μαζί του ο μακελάρης, σύμφωνα με ανάρτηση του ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αυστραλία Αλέκου Μάρκελλου, είχε γράψει τη λέξη «tourkofagos».

Τι έγραψε ο μακελάρης
Ο Μπρέναν Τάραντ, στο εξοργιστικό μανιφέστο με το οποίο επιχειρεί να δικαιολογήσει τη δολοφονία δεκάδων αθώων, κάνει συγκεκριμένη αναφορά στην Τουρκία και στον τουρκικό λαό. «Μπορείτε να ζείτε ειρηνικά στα δικά σας εδάφη και μπορεί να μην σας πειράξει κανείς. Στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου. Αλλά αν επιχειρήσετε να ζήσετε σε ευρωπαϊκά εδάφη, οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου, θα σας σκοτώσουμε και θα σας διώξουμε από τα εδάφη μας. Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».

Σε άλλο σημείο, γράφει: «Μέχρι η Αγιά Σοφιά να ελευθερωθεί από τους μιναρέδες, οι άνδρες της Ευρώπης είναι άνδρες μόνο κατ’ όνομα».

Αναφορά και μάλιστα ονομαστική κάνει και στον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας «ηγέτη ενός από τους αρχαιότερους εχθρούς του λαού μας και ηγέτη του μεγαλύτερου ισλαμιστικού γκρουπ στην Ευρώπη. Αυτός ο πολέμαρχος πρέπει να ματώσει μέχρι τέλους ενώ επισκέπτεται τους στρατιώτες του που καταλαμβάνουν αυτή τη στιγμή την Ευρώπη».

newsit

Shares