Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Προκαλεί ο Ζελένσκι: Τα βασανιστήρια ήταν διαδεδομένη πρακτική στα κατεχόμενα εδάφη

Για βασανιστήρια σε ευρεία κλίμακα κατηγόρησε τη Μόσχα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την ώρα που αποκαλύπτονται θηριωδίες στην περιφέρεια του Χαρκόβου που μέχρι πρόσφατα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο.

Τουλάχιστον 10 τόποι βασανιστηρίων ανακαλύφθηκαν στις περιοχές που ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός, δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένη ομιλία που μεταδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου.

«Τα βασανιστήρια ήταν μια διαδομένη πρακτική στα κατεχόμενα εδάφη», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Αποκάλεσε «φασίστες» τους εισβολείς που «τράπηκαν σε φυγή» λόγω της αντεπίθεσης που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός την προηγούμενη εβδομάδα και συνέκρινε τη συμπεριφορά τους με αυτήν των Ναζί.

Όπως οι Ναζί, οι Ρώσοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης, διαβεβαίωσε ο Ζελένσκι.

«Θα ταυτοποιήσουμε όλους εκείνους που βασάνισαν και κακοποίησαν ανθρώπους, που έφεραν από τη Ρωσία αυτές τις θηριωδίες στο έδαφος της Ουκρανίας», συμπλήρωσε.

 

Ανέφερε ότι οι Ρώσοι εισβολείς εγκατέλειψαν όργανα βασανιστηρίων κατά την αποχώρησή τους από τα εδάφη που είχαν καταλάβει.

Οι ουκρανικές αρχές δημοσιοποίησαν σχετικές φωτογραφίες.

Σημάδια βασανιστηρίων και βίαιου θανάτου βρέθηκαν σε πτώματα που ανακαλύφθηκαν προ ημερών σε ομαδικό χώρο ταφής, σε δασική έκταση κοντά στην πόλη Ιζιούμ.

 

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares