Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Προκαλεί ο Θεοδωρικάκος: Κάνουμε το παν για την ασφάλεια των πολιτών

Μήνυμα για την προσπάθεια ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών έστειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας, στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώπιον του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, «η ασφάλεια για όλους εμάς είναι προτεραιότητα στην πράξη, δέσμευση που υλοποιείται. Είναι προϋπόθεση ελευθερίας, οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα σε κάθε οργανωμένη πολιτεία γιατί χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει Δημοκρατία».

Στην εκδήλωση του υπουργείου για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας, που πραγματοποιήθηκε στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, και αναφερόμενος στους αστυνομικούς, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή και αυτοί που προστατεύουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο στο πλαίσιο του σχεδίου Ακρίτας.

 

Τάκης Θεοδωρικάκος: Μείωση άνω του 25% στη χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα
«Υπηρετούμε το όραμα μιας αστυνομίας σύγχρονης και φιλικής προς τον πολίτη και παρουσία στις γειτονιές γι’ αυτό και απαλλάσσουμε την ΕΛΑΣ από πάρεργα – όπως για παράδειγμα η παράδοση δικογράφων και άλλα – που έχουν την υπογραφή της δικής σας πρωθυπουργικής θητείας. Υλοποιούμε την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και προχωράμε στην ορθολογική αξιοποίηση των δυνάμεών της. Έτσι έχουμε πετύχει να περιπολούν καθημερινά στους δρόμους της Αττικής 3.280 αστυνομικοί. Γιατί αυτή είναι αποστολή τους διπλά στον πολίτη, υπηρετώντας την ασφάλεια και όχι τη γραφειοκρατία. Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει στη μείωση άνω του 25% στη χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα στα νοικοκυριά σε σχέση με το 2015 – 2019», επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η ίδρυση 18 γραφείων ενδοοικογενειακής βίας, όπου οι περισσότερες προϊστάμενες είναι γυναίκες αξιωματικοί, αντανακλά τη βούληση της κυβέρνησης και την απαίτηση της κοινωνίας να μπει φραγμός στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, που στη συντριπτική πλειονότητα έχουν θύματα γυναίκες.

 

Τάκης Θεοδωρικάκος για δολοφονία Άλκη Καμπανού, Πολυτεχνειούπολη, Κολωνό
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι «ο νόμος είναι νόμος, ισχύει για όλους και εφαρμόζεται σε όλους απαρέγκλιτα όπως συνέβη στην περίπτωση στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην Θεσσαλονίκη. Η σύλληψη των φερόμενων δραστών είναι ένα στιβαρό μήνυμα ότι η πολιτεία και η κοινωνία δεν ανέχονται το χουλιγκανισμό».

Ο κ. Θεοδωρικάκος απαντώντας σε όσους χαρακτήρισαν ως αυταρχικές εικόνες την παρουσία των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στα ΑΕΙ και την πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου, τόνισε ότι «αυταρχισμός και έγκλημα είναι η ελεύθερη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών μέσα σε φοιτητικές εστίες και όχι η σύλληψη των κακοποιών που διέμεναν εκεί. Αυταρχισμός δεν είναι η επιβολή του νόμου αλλά η ανοχή της ανομίας».

Με αφορμή την τραγική υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στο Κολωνό ο υπουργός σημείωσε: «Η έρευνα σε όλες τις υποθέσεις θα φτάσει μέχρι τέλους μέχρι και να συλληφθεί ο τελευταίος δράστης, είναι ζήτημα ήθους, πολιτισμού και ανθρώπινης αξιοπρέπειας», ενώ τόνισε ότι αυτά αφορούν κάθε υπόθεση που χειρίζεται η ΕΛΑΣ.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η αυτοκάθαρση προϋπόθεση αξιοπιστίας, κύρους και αποτελεσματικότητας για την ΕΛ.ΑΣ.
Αναφορικά με όσους προσβάλλουν την ΕΛ.ΑΣ. με τη συμπεριφορά τους, ξεκαθάρισε ότι αυτοί δεν έχουν θέση στο Σώμα σημειώνοντας ότι «τα τελευταία δύο χρόνια 34 αστυνομικοί έχουν αποταχθεί γιατί διέπραξαν σοβαρά αδικήματα. Η αυτοκάθαρση είναι προϋπόθεση αξιοπιστίας, κύρους και αποτελεσματικότητας για την ΕΛ.ΑΣ.».

«Η Αστυνομία δεν κάνει διακρίσεις υπηρετεί την ασφάλεια κάθε πολίτη που βρίσκεται στην Ελλάδα ανεξαρτήτως ιθαγένειας και καθιστά την Ελλάδα ασφαλή τουριστικό προορισμό για όλους» δήλωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι φέτος στα σημεία εισόδου και στους τουριστικούς προορισμούς βρίσκονταν 50% περισσότεροι αστυνομικοί σε σχέση με πέρσι.

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προστασία των ζώων τονίζοντας ότι αποτελεί ζήτημα παιδείας και πολιτισμού σε μία χώρα και «γι’ αυτό ενισχύουμε την εφαρμογή του Νόμου και θέσαμε σε εφαρμογή τον πενταψήφιο αριθμό 10410, για την άμεση επικοινωνία με το τμήμα προστασίας ζώων της ΕΛ.ΑΣ.».

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Έλληνα και την Ελληνίδα αστυνομικό επιλύοντας χρόνια προβλήματα και δίκαια αιτήματα των αστυνομικών μας. Κάνουμε τα πάντα για να τους ενισχύσουμε, σας το οφείλουμε και το αποδεικνύουμε με πράξεις. Προχωράμε μπροστά με πυξίδα το Σύνταγμα και τους νόμους. Δεν εφησυχάζουμε, δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τους πολίτες να νιώθουν πιο ασφαλείς σε μια πολύ δύσκολη εποχή» κατέληξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και για την υποστήριξή του στο έργο της ΕΛ.ΑΣ.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares